Brandsma IJsnieuws: IJsmeting Slotermeer Lutsmond 9,4 cm

Foto:

Leeuwarden, 10 Februari 2021 /EZPress/ - De ijsgroei zet door en het Slotermeer meet plaatselijk 9,4 cm. Met nog drie nachten te gaan komt het scenario dichterbij dat het op omstreeks 15 cm ijsdikte kan komen op meren en vaarten in het buitengebied.

De Luts in Balk was nu voor het eerst dichtgevroren met prachtig zwart ijs. De kans of aanstaande zaterdag de criteria voor een Elfstedentocht kunnen worden behaald zijn, behoudens bebouwde gebieden realistisch. Nu het hele politieke spectrum zich er over uitlaat wil Brandsma het Elfstedenbestuur voorstellen om naast de wedstrijdrijders vijf procent van startbare leden uit te nodigen. Dat komt dan neer op 1250 toerrijders. Dit uitgangspunt kan worden overwogen in overleg met de autoriteiten.

Nu er draagvlak voor lijkt te bestaan is dit een kans waar niet licht aan voorbij kan worden gegaan vindt Jacob Brandsma. Maar dit is enkel een overweging, uiteraard is men soeverein in eigen beslissingen. De 95% niet ingelote leden, loting zal dienen te worden uitgevoerd onder toezicht van een notaris, zal het bestuur wel vergeven om een dergelijke buitengewone beslissing te nemen meent Brandsma.

Dit is geen oproep aan allerlei enkelingen om de tocht zaterdag 13 februari 2021 te doen, maar het scenario komt wel dichtbij.

//Einde bericht

Bron: Jacob Brandma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Brandsma IJsnieuws 9 februari 2021
Brandsma IJsnieuws 8 februari 2021
Uitending Hart van Nederland 10 feberuari 2021

Contactinformatie
Jacob Brandsma
T: 06 1095 1589
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: