Wegdromen op neoklassieke muziek tussen de veldbloemen met de Secret Garden Sessions

Terschelling-Midsland, 24 Mei 2019 /EZPress/ - Als de snelst groeiende muziekstroming op Spotify verdient neoklassieke muziek dit jaar een bijzondere plek op Oerol. Daarom presenteert het festival de gloednieuwe Secret Garden Sessions: een reeks intieme concerten in de Zelfpluktuin waar bezoekers zich nestelen in het groen en van een aantal unieke optredens getuige kunnen zijn.

Orpheo McCord
Bijvoorbeeld van de Amerikaanse percussionist, componist en wereldreiziger Orpheo McCord, oud-lid van Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. McCord werkt met resonante percussie waarmee hij luisteraars in een meditatieve staat kan brengen. Zo hoopt hij inheemse muziek op zijn manier te kunnen delen en integreren. “A sonic journey for a peace of mind”, noemt hij zijn sessie in de Zelfpluktuin.

Martin Kohlstedt
Ook verwelkomt Oerol de Duitse pianist en componist Martin Kohlstedt, die zich niet laat intimideren door conventies over wat klassieke muziek hoort te zijn. Met zijn piano-albums Tag en Nacht zette Kohlstedt zich voor goed op de kaart binnen de neoklassieke stroming. Tijdens zijn sessie wil hij op zoek gaan naar een pure muzikale expressie: muziek als een socials interactie.

Matteo Myderwyk
De Amsterdamse pianist Matteo Myderwyk maakt het liefst muziek in het moment, en dat hoor je. Zo heeft hij zijn helden als Bach, Liszt en Messiaen achter zich gelaten en richt hij zich nu op serene en pakkende soundtracks. Waar op zijn albums alleen piano klinkt, varieert Myderwyk er live flink op los. Verwacht tussen de prachtige veldbloemen en rijk gevulde pruimenbomen ook synthesizers, beatmachines en orgels.

Secret Garden Sessions
Alle Secret Garden Sessions zijn terug te vinden op www.oerol.nl onder de zoekterm Secret Garden Sessions. Zo kunnen bezoekers naast bovenstaande artiesten ook genieten van concerten van Fuse, Marike Jager, Ruben Hein, Sarah Neufeld, Sebastian Plano en Touki Delphine & Bernadeta Astari. Kaarten zijn vanaf 28 mei 20.00 uur te koop op de website en kosten €12,50 per stuk.

Voor meer informatie: www.oerol.nl

//Einde bericht

Bron: Oerol

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: