Onderzoek salaris CAD-professionals: Grote verschillen in beloning

Rotterdam, 08 September 2008 /EZPress/ - Uit in opdracht van CADJOBS.nl uitgevoerd onderzoek blijkt dat binnen de CAD-sector grote verschillen bestaan in beloning. Zo verdienen 3D CAD Engineers gemiddeld 10% meer dan collega's die met 2D software werken. Ook blijkt dat CAD-technici structureel minder verdienen dan ICT-professionals. Het salaris vormt echter geen belangrijke reden om van baan te veranderen.

Ondanks de sterke opkomst van geavanceerde 3D CAD-pakketten wordt het 2D CAD-pakket AutoCAD, zo blijkt uit het onderzoek, het meest gebruikt. Het verschil in beloning houdt verband met de software die CAD Engineers gebruiken in hun werk. Sectoren met veel R&D, zoals automotive en machinebouw, maken veel gebruik van 3D software. Salarissen liggen hier dan ook aanzienlijk hoger dan in bijvoorbeeld de bouw, waar nog veel met 2D CAD software gewerkt wordt.

Het feit dat CAD Engineers meer worden gezocht dan ICT'ers komt niet in de beloning tot uiting. De gemiddelde CAD Engineer verdient een totale beloning €.44.763, ten opzichte van €.51.670 voor een ICT'er. Ook het startsalaris ligt, bij eenzelfde opleidingsniveau, vaak enkele honderden euro's lager. Bovendien blijkt het salaris zich minder snel te ontwikkelen dan in de ICT-sector.

Het overgrote merendeel van de respondenten toont zich redelijk tevreden tot tevreden over de beloning. Een hogere beloning is dan ook niet de belangrijkste motivatie om van baan te veranderen; een nieuwe (technische) uitdaging staat bij CAD Engineers op nummer 1. Ruim een derde van de respondenten heeft concrete plannen om van baan te veranderen, slechts een kleine groep geeft aan niet in de markt te zijn voor een nieuwe functie. Uit eigen onderzoek onder persoonlijk gescreende CAD Engineers concludeert CADJOBS.nl dat internet de belangrijkste bron is bij de oriëntatie op een nieuwe baan.

Over het onderzoek: Het onderzoek is in opdracht van CADJOBS.nl uitgevoerd door De Breed & Partners B.V. Aan het onderzoek deden 242 respondenten mee, voornamelijk in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar. Het gemiddeld aantal jaren werkervaring bedroeg 7 jaar.

//einde bericht

Bron: CADJOBS.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: