Roparun donatie voor Flevoziekenhuis

Foto:

Almere, 24 April 2024 /EZPress/ - Zaterdag 20 april heeft Roparunteam Flevoland het Flevoziekenhuis verrast met een donatie van € 20.000 euro. Op de eerste tussenstop van de Flevorun in het Flevoziekenhuis overhandigde teamcaptain Jop Fackeldey namens de Stichting Roparun de cheque aan Thea Nieuwenhuis, coördinator van de afdeling hematologie en oncologie van het Flevoziekenhuis.

Het Flevoziekenhuis heeft een bijdrage van Stichting Roparun ontvangen voor het opknappen van 4 patiëntenkamers tot kamers waar de patiënten zich thuis kunnen voelen en waar ze op een huiselijke manier kunnen verblijven, met name in de palliatieve fase.

Thea Nieuwenhuis is blij met de bijdrage; ‘hiermee kunnen we 4 patiëntenkamers een warme, huiselijke uitstraling en aankleding geven, zodat mensen een laatste levensfase in een fijne omgeving kunnen doorbrengen.’

Roparunteam Flevoland liep voor de tweede maal de Flevorun, een oefenloop van ruim 130 kilometer waarmee het team zich voorbereid op de Roparun die met Pinksteren zal plaatsvinden. De Flevorun voerde langs 3 ziekenhuizen in de regio om aandacht te vragen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Teamcaptain Jop Fackeldey: ‘we zijn weer onder de indruk van de impact die kanker heeft op levens van velen . Het bezoek aan oncologische afdelingen van de ziekenhuizen maakte eens te meer duidelijk waarvoor wij het doen, het leven van mensen met kanker een beetje aangenamer maken. We zijn er trots op dat wij met onze sportieve prestatie daar een bijdrage aan kunnen leveren.
Roparunteam Flevoland doet voor de 15e maal mee aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren en op die manier geld op te halen om het leven van mensen met kanker en hun omgeving wat aangenamer te maken.

Voor meer informatie zie www.roparunteamflevoland.nl en www.roparun.nl

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: