Pressroom De Kunstcollegas BV

Expositie Painting of the Year 2023

in Galerie RRMND

Roermond, 14 December 2023 /EZPress/ - De beste schilderijen van de internationale schilderwedstrijd Painting of the Year 2023 zijn dit jaar te bewonderen in Galerie RRMND. De gerenommeerde vakjury nomineerde 50 kunstenaars die van 20 januari tot en met 2 maart twee schilderijen mogen exposeren in de galerie op het Weerstand-terrein in Roermond.

Tijdens de prijsuitreiking op 20 januari -voor de opening- wordt de volgorde van de top 10 én de winnaar bekend gemaakt. "


Painting of the Year is een jaarlijkse wedstrijd voor schilders van over de hele wereld. Uit de vele honderden inzendingen selecteert de vakjury eerst de 50 genomineerden, vervolgens 30 finalisten en uiteindelijk een top 10 (allemaal te zien op de website) en tot slot de winnaar die de titel Painting of the Year 2023 verdient en € 2023 wint. Daarnaast mogen dit jaar dus alle genomineerde kunstenaars twee schilderijen exposeren bij Galerie RRMND. Tijdens de prijsuitreiking op 20 januari - voor de officiële opening van de expositie - wordt de volgorde van de top 10 én de winnaar bekend gemaakt.

Publiekswinnaar
Naast het oordeel van de vakjury kon ook het publiek tijdens de maanden oktober en november stemmen op haar favoriete inzending. Jelle van de Ridder wint de Publieksprijs van Painting of the Year 2023 met het schilderij `Landgoed de Voorst`. Het schilderij kreeg 499 stemmen van het publiek. In totaal brachten in de maanden oktober en november circa 8.000 kunstliefhebbers hun stem uit op de inzendingen van Painting of the Year 2023. Jelle van de Ridder wint € 500,- en mag zijn werk ook exposeren bij Galerie RRMND.

Galerie RRMND
Galerie RRMND specialiseert zich in hedendaagse kunst en is gelegen op het voormalige Philips terrein dat nu onder de naam Weerstand volledig in ontwikkeling is. De collectie van de galerie omvat een zeer breed aanbod uit verschillende kunstdisciplines. De samenwerking met Painting of the Year past volgens galerie eigenaar Hugo van Hooff goed bij zijn eigen internationale en professionele ambities. Kunstliefhebbers zijn van harte welkom om de expositie te bezoeken vanaf de feestelijke opening op zaterdag 20 januari (15 uur).

Vakjury
Alle leden van de vakjury van Painting of the Year hebben in hun dagelijks leven te maken met verschillende facetten van de (hedendaagse) schilder- en tekenkunst. Ralph Keuning is kunsthistoricus en voormalig directeur van Museum de Fundatie, Edwin Becker is hoofdtentoonstellingen van het Van Gogh Museum, Raoul Locht is voorzitter van Stichting Kunstweek en Zoë Schoonbrood is kunstenares en art director bij GLO’ART Gallery.

Doelstelling
Met de verkiezing Painting of the Year beoogt de organisatie de waardering en aandacht voor schilderkunst in het algemeen en de naamsbekendheid van de deelnemers in het bijzonder (internationaal) te verhogen. Daarnaast wil zij een zo groot mogelijk online overzicht van de hedendaagse schilderkunst realiseren.

Links:
Painting of the Year
Galerie RRMND

Contactinformatie
De Kunst Collega`s
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: