Komt het wereldrecord SnelGlazenwassen eindelijk in Nederlandse handen?

Foto:

Houten, 07 November 2022 /EZPress/ - De zoektocht naar de beste en snelste glazenwasser van Nederland is gestart! Op 16 november 2022 bereikt de zoektocht zijn hoogtepunt tijdens de Schoonmaak Vakdagen in Houten waar glazenwassers uit heel het land strijden om twee titels: De beste glazenwasser van Nederland en de snelste glazenwasser van Nederland. Bij de zoektocht naar de snelste glazenwasser wordt zelfs gepoogd het Guiness World Record in Nederlandse handen te krijgen!

NK Glazenwassen – de combinatie van vakmanschap, precisie en veiligheid

Deelnemers aan het officiële NK Glazenwassen gaan op verschillende onderdelen de strijd met elkaar aan. De beste glazenwasser van Nederland combineert vakmanschap met precisie en veiligheid. Een professionele vakjury beoordeelt de deelnemers op veiligheid, vaardigheid & vakmanschap, effectiviteit & tempo en ergonomie op de onderdelen ladder, hoogwerker en de methodiek glasbewassing. De competitie is een ode aan het vakmanschap waar alleen deelnemers met de vakdiploma glasbewassing en de benodigde certificaten aan mee mogen doen.

Programma
10:00: Start NK
15.00: Prijsuitreiking

NK Snel Glazenwassen – komt het wereldrecord SnelGlazenwassen eindelijk in Nederlandse handen?

Na het daverende succes van het NK Snel Glazenwassen in 2019 en 2021 krijgt ook deze competitie zijn vervolg tijdens de Schoonmaak Vakdagen. Dit jaar voegen wij daar een extra dimensie aan toe, we willen het Guiness World Record verbreken!
Al sinds 2009 is Terry Burrows uit Engeland recordhouder door drie ruiten van 114,3 x 114,3 centimeter in 9,14 seconden te reinigen. Dat kunnen wij Nederlanders beter! De combinatie van kwaliteit, snelheid en precisie zijn dé bepalende factoren om betiteld te worden ‘Snelste glazenwasser van Nederland’. Gaat dit zelfs binnen de 9,14 seconden? Dan komt het Guiness World Record in Nederlandse handen.

In verschillende tijdblokken strijden glazenwassers tegen zichzelf en de klok. Er worden strafseconden opgeteld bij druipers, strepen en missers. De tien beste glazenwassers kwalificeren zich voor de GRANDE FINALE die start om 15.30. De pers is van harte uitgenodigd bij de GRANDE FINALE aanwezig te zijn.

Rik van der Woerd van GlazenwasserApp.nl, die betrokken is bij het NK Snel Glazenwassen kijkt reikhalzend uit naar de competitie: “Hoe vaak komt het nu voor dat je een prijs kunt verdienen met het werk, waar je dag in dag uit trots op bent? Dit is een uniek evenement waar vakmanschap, zelfs met een hele grote knipoog, centraal staat!”

Programma
14:00: Start voorrondes met vocale begeleiding door Sierd de Vos
15.15: Ontvangst pers
15:30: Start finale
16.00: Prijsuitreiking door Sierd de Vos

Uniek evenement
Beide competities worden mede mogelijk gemaakt door verschillende partners. Aan het NK Glazenwassen heeft de brancheorganisatie Schoonmakend Nederland een gigantische bijdrage geleverd. Het NK SnelGlazenwassen wordt mede mogelijk gemaakt door GlazenwasserApp.nl en vakblad Clean Totaal.

Gevulde prijzenpot
De beste en snelste schrobbers van Nederland liggen verschillende prijzen klaar. Zo zijn er geldprijzen te verdienen en maken deelnemers aan het NK Glazenwassen kans op het beste glazenwassersmateriaal van dit moment.
Mis niks van de apotheose van dé glazenwasserscompetitie van Nederland. Wij kijken uit naar uw komst op 16 november 2022.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Alle informatie over het NK Glazenwassen

Contactinformatie
Ruben Lijzenga
T: 06 – 83 63 98 76
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: