Minder bezoekers, de cultuursector kleurt rood in 2022

\\`s-Hertogenbosch, 28 September 2022 /EZPress/ - De coronapandemie heeft alle sectoren geraakt. In enkele gevallen positief maar de meesten grotendeels negatief. We kunnen al enige tijd ons leven weer leiden zoals we dat gewend waren vóór de pandemie. Toch zijn mensen terughoudender geworden en wordt vooral de cultuursector hierdoor hard geraakt. Steeds minder bezoekers komen de culturele instellingen binnen en ook de prognose van de Museumvereniging ziet er voor de rest van 2022 niet goed uit.

Minder bezoekers door bezuinigingen
Enkele culturele instellingen hebben tijdens de pandemie kunnen investeren in nieuwe programma’s en samenwerkingen. Zij kunnen hun hoofd momenteel nog boven water houden. Instellingen die daarentegen hebben moeten bezuinigen in deze periode worden nu harder geraakt. Dit benadrukt Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, in het NOS Radio 1 journaal, “Als je bezuinigt, heeft dat effect op de kwaliteit van wat je levert. Daardoor krijg je vervolgens minder bezoekers. Zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht.”

De gevolgen van Corona zijn echter niet de enige problemen waar de cultuursector mee te kampen heeft. Tegenwoordig rijzen ook de energiekosten de pan uit! Vooral instellingen die in slecht geïsoleerde panden zitten zullen zich de komende maanden zorgen maken over deze kosten. Cultuurinkoop staat paraat om te voorkomen dat cultuurinstellingen nogmaals gaan bezuinigen en mogelijk meer bezoekers verliezen.

//Einde bericht

Bron: Cultuurinkoop

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: