Pressroom De Kunstcollegas BV

Tweede editie Kunst in de Gemeente Maasdriel

Kunstwerken gezocht met thema ’Water’

Maasdriel, 01 Juni 2022 /EZPress/ - De gemeente Maasdriel organiseert dit jaar voor de tweede keer het project ‘Kunst in de gemeente’ van Stichting Kunstweek. Alle kunstenaars woonachtig of werkzaam in Maasdriel worden uitgenodigd een of twee kunstwerken of ontwerpen in te sturen. Uit alle ingediende kunstwerken of ontwerpen wordt door een jury, in samenspraak met inwoners, een werk gekozen dat vervolgens een jaar lang wordt geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel. Naast de eer ontvangt de winnaar een vergoeding van €3.000,-. Na een jaar krijgt de kunstenaar het werk weer terug. Het thema van de verkiezing is ´Water´.

het winnende werk een jaar lang in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel "


Voor Maasdrielse kunstenaars
Kunstenaars woonachtig of werkzaam in de elf kernen van de gemeente Maasdriel worden uitgenodigd om mee te doen. Het indienen van een of twee kunstwerken of ontwerpen met als thema ‘Water’ kan van 1 juni tot en met 15 augustus 2022 door een mail te sturen naar info@kunstindegemeente.nl. De spelregels en alle andere informatie staan op www.kunstindegemeente.nl.

Hoe werkt het jureren?
Uit alle ingezonden werken maakt de jury in eerste instantie een selectie van (maximaal) 10 werken die genomineerd worden. Vervolgens mogen inwoners van Maasdriel van 19 september tot en met 17 oktober hun stem uitbrengen op één van deze kunstwerken. Vervolgens kiest de jury uit de drie werken met de meeste punten de winnaar, die omstreeks begin november bekend wordt gemaakt. De winnaar mag zijn of haar kunstwerk een jaar lang tentoonstellen in de hal van het gemeentehuis. Na dat jaar krijgt de kunstenaar het werk weer terug.

//Einde bericht

Links:
www.kunstindegemeente.nl

Contactinformatie
Stichting Kunstweek
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: