Kooij snelt na perfect teamwork naar zege in eerste etappe Ronde van Hongarije

Amsterdam, 12 Mei 2022 /EZPress/ - Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De sprinter van Team Jumbo-Visma rondde een perfecte lead-out van zijn ploegmaten af. Door zijn overwinning is de jonge Nederlander ook de eerste leider in de Hongaarse etappekoers.

Kooij is uiteraard blij met zijn overwinning. "Het was een vrij rustige dag, dus dan weet je dat het op het einde erg hectisch gaat worden. We hebben in de finale als team goed positie gekozen en de jongens hebben mij perfect afgezet. Daardoor heb ik een goede sprint kunnen rijden, met de overwinning als beloning. Ik ben vol moeten gaan, want achter mij kwamen ze nog snel opzetten. Met veel goede sprinters aan de start is deze overwinning uiteraard erg lekker."

De sprintersploegen hielden de gehele etappe de controle. Vier moedige aanvallers werden pas in de slotkilometer gegrepen.

De volledige Nederlandse equipe, met Loe van Belle en Owen Geleijn als renners van het Development Team, kwam in de finale sterk voor de dag.

Ploegleider Robert Wagner is daarom trots. "Het is knap wat we hier als jonge ploeg hebben laten zien. De lead-out was bijna perfect en liep nagenoeg volgens plan. Veel van deze jongens komen uit ons Development Team of hebben daar gereden. Dat maakt je als ploegleider nog wel een beetje extra trots. Olav bewijst dat hij iedereen aan kan in de sprint. We mogen dit wel een droomstart noemen. En er komen nog genoeg kansen aan de komende dagen."

Voor Team Jumbo-Visma is het de dertiende overwinning van het seizoen. Kooij won eerder twee ritten in het Circuit Cycliste Sarthe. Ook het eindklassement van de Franse rittenkoers schreef hij op zijn naam.

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: