Over het IJ Festival 2022: De 30e editie: een monument voor de toekomst

start kaartverkoop IJbewijs: een dagpas voor de Nieuwe Makers voorstellingen

Amsterdam, 11 Mei 2022 /EZPress/ - Van 8 t/m 17 juli 2022 viert Over het IJ de 30e editie. Een goed moment om stil te staan bij hoe we ons als locatietheaterfestival door ontwikkelen in relatie tot onze omgeving, de samenleving en de (veranderende) tijd. Meer dan ooit kiest Over het IJ voor makers die zich wezenlijk bezighouden met wat er nu speelt - lokaal en globaal - en de invloed daarvan op onze leefomgeving. Een samenleving in transitie waarin de leefomgeving een belangrijke (mede)speler is.

Binnen de 30e editie reflecteren we op het verleden, maar kijken vooral vooruit en bouwen samen aan een monument voor de toekomst. Een plek om deze tijd te herdenken; nieuwe woorden en vormen te vinden die ruimte geven deze tijd te duiden via verschillende perspectieven. We zien bij de nieuwe generatie makers een grote behoefte om rituelen en gebruiken te ontwikkelen, samen in actie te komen en te werken aan een toekomstbeeld waar iedereen zich thuis voelt.


EILAND: een monument voor de toekomst
Het succesproject van vorige editie EILAND en de Talkshow van Collectief Walden en Over het IJ is de plek waar we herinneren, herdenken en vooruitkijken, om het te kunnen hebben over thema’s die hier en nu essentieel zijn. Iedere dag openen we met een gesprek op het kunstmatige EILAND tussen iemand uit de jonge en oudere generatie. Deze gesprekken worden vertaald naar instant composities die ’s avonds in de Talkshow op het Festivalhart ten gehore worden gebracht.

Nieuwe Makers
We geven naast de meer gevestigde namen een grote stem aan een nieuwe generatie makers, die zoeken, ontdekken, experimenteren en werken creëren. Over het IJ heeft al jaren veel aandacht voor de nieuwste generatie makers, waarvoor het festival een echte springplank is gebleken. Iedere keer ontstaat er een innovatief programma, waarin wordt geëxperimenteerd met de interactie met de locatie, omgeving en de relatie met publiek. Deze opzet valt al jaren zeer goed bij het publiek. Het laat expliciet de kracht zien van het festival; jong en gevestigd talent komen er samen, kennis, ervaring en succes wordt gedeeld en biedt zo mogelijkheden tot groei.

Start kaartverkoop Nieuwe Makers met IJbewijs: 10 mei (Early bird korting t/m 22 mei)
In het iconische Zeecontainerprogramma en op allerlei spannende NDSM-werf locaties maken nieuwe makers korte presentaties, voorstellingen en installaties: van locatietheater en ervaringstheater tot crossovers met architectuur, beeldende kunst, audiovisuele media en performance. Dit talent ontdek je met het IJbewijs: een dagpas voor de Nieuwe Makers voorstellingen. Hiermee heb je een dag lang toegang tot 13 Zeecontainers en 9 voorstellingen uit het Nieuwe Makersprogramma en Het Atelier van Oerol & Over het IJ. Er is vrije toegang tot het festivalhart waar het verzamelpunt is. Je kunt ter plekke beslissen welke voorstellingen je wilt zien.

De kaartverkoop van het gehele programma start op 23 mei 2022.

//Einde bericht

Bron: Stichting IJ Producties

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: