Het Amerikaanse bedrijf Collins Aerospace neemt Dutch Thermoplastic Components, ontwikkelaar en producent van lichtere, kostenefficiënte en duurzame vliegtuigcomponenten, over.

Foto:

Almere, 03 December 2021 /EZPress/ - Collins Aerospace heeft de overname van het Almeerse Dutch Thermoplastic Components (DTC) aangekondigd, een leider in het ontwikkelen en produceren van thermoplastische composiet onderdelen. Met deze overname zal Collins het gebruik van geavanceerde thermoplastic componenten uitbreiden om vliegtuigen lichter te maken en daarmee het gebruik van brandstof te verminderen.

Thermoplastische onderdelen kunnen in een paar minuten geproduceerd worden en het proces is makkelijk te automatiseren. Dit maakt thermoplastics het ideale materiaal voor snelle vliegtuigproductie. Thermoplastics zijn lichter dan conventionele vliegtuigmaterialen en er zijn minder bevestigingsmiddelen nodig waardoor het gewicht verder verminderd wordt en er minder onderhoud nodig is.

“Deze overname benadrukt onze toewijding om geavanceerde materialen en processen in te zetten om gehoor te geven aan belangrijke vraagstukken van onze klanten: het verminderen van gewicht om brandstofverbruik te reduceren, betrouwbaarheid vergroten en duurzame oplossingen inzetten voor de gehele levenscyclus van het product,” aldus Marc Duvall, president van Aerostructures bij Collins Aerospace. “Als we naar de toekomst kijken zien we kansen om thermoplastische composiet technologie in te zetten voor onderdelen van vliegtuigen waarvan dat eerder niet mogelijk was.”

“DTC begon in 1998 met de productie van landingsvleugelkleppen (flaps) voor de Dornier 328 en tegenwoordig produceren we meer dan 2.000 unieke onderdelen voor meer dan tien commerciële en zakelijke luchtvaart platformen,” aldus David Manten, managing director bij DTC. “Met deze overname voegen we een nieuw hoofdstuk toe aan ons verhaal. Ons team van gedreven en vaardige experts zijn allemaal verheugd om deel van de Collins familie uit te gaan maken en de kans om onze technologie, kennis en ervaring te vergroten voor nieuwe en nog uitdagender projecten die zullen bijdragen aan de vormgeving van de toekomst van de commerciële luchtvaart.”

Pitteloo Capital is samen met Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, sinds 2009 betrokken bij DTC. Daarnaast huurt DTC sinds die tijd bij MAC³PARK in Almere. “Ik ben trots dat we zowel met Pitteloo als MAC³PARK een bijdrage hebben kunnen leveren aan de groei van DTC. En dat we zo’n mooie onderneming in Flevoland hebben zien groeien”. Bovendien blijft DTC nog langjarig huren bij MAC³PARK en is daarmee hoogwaardige werkgelegenheid voor een langere periode voor Flevoland geborgd, aldus Meine Breemhaar, eigenaar van Pitteloo en MAC³PARK.

Over Collins Aerospace
Collins Aerospace, een onderdeel van Raytheon Technologies Corp., is een leidende onderneming in technologisch geavanceerde en intelligente oplossingen voor de wereldwijde luchtvaart- en defensie-industrie. Collins Aerospace heeft de uitgebreide mogelijkheden, een omvangrijke portfolio en brede expertise om de grootste uitdagingen van klanten op te lossen en om te voldoen aan de eisen van de snel ontwikkelende wereldwijde markt.
Kijk voor meer informatie op collinsaerospace.com .

Over Pitteloo Capital
Pitteloo levert groeikapitaal aan startende en snelgroeiende bedrijven en ondernemers. Pitteloo onderscheidt zich van andere venture capital maatschappijen door de unieke combinatie van ondernemingservaring èn het verstrekken van groeikapitaal. Met een gedrevenheid die voortkomt uit een achtergrond als ondernemer en als bouwer van bedrijven met blijvende waarde.
Kijk voor meer informatie op pitteloo.nl

Over MAC³Park
Het credo van MAC³PARK is: “Ruimte voor Ondernemers”. Met ruim 160.000 m² aan bedrijfsruimte in Flevoland, bestemd voor totaaloplossingen in verhuur van kantoor- en bedrijfsruimte, inrichting, financiering en organisatie geeft MAC³PARK ondernemingen de ruimte geven om te groeien.
Kijk voor meer informatie op mac3park.nl

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
VIDEO: Shaping the future of aerospace



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: