ViaEurope kiest Boedapest voor zijn derde e-HUB

Amsterdam, 28 September 2021 /EZPress/ - ViaEurope zet zijn dynamische pan-Europese expansie voort en kiest de luchthaven van Boedapest om er zijn derde e-HUB op te zetten. De groeiende belangstelling van Boedapest voor vracht en e-commerce van China naar Europa past bij de strategie van ViaEurope om belangrijke gateways op het continent te bedienen en zo een pan-Europese super e-HUB te creëren.

Twee jaar na de succesvolle opening van een tweede e-HUB in Luik (LGG), België, is ViaEurope, een leider in e-commerce logistiek in Europa, verheugd om de verdere Europese uitbreiding van het bedrijf aan te kondigen met de opening van een derde e-HUB op Budapest Airport (BUD), Hongarije. BJ Streefland, CEO en oprichter van ViaEurope legt uit: "Het succes dat LGG in amper twee jaar tijd boekte, valideert ons concept van gekoppelde e-HUB`s en bevestigt dat het overal waar we het nodig achten kan worden gedupliceerd. Terwijl we onze voetafdruk over het hele continent blijven uitbreiden, plaatsen de sterke investeringen van de luchthaven van Boedapest, en de verbintenissen ten aanzien van e-commerce, ons in het centrum van een nieuwe regionale vrachthub in Centraal- & Oost-Europa (CEE)."

De unieke en strategische geografische ligging van de luchthaven van Boedapest in CEE is een onmiskenbaar voordeel voor ViaEurope, aangezien haar verzorgingsgebied de hele CEE-regio omvat, waaronder Hongarije, Polen, Oekraïne, Roemenië, Bulgarije, Slowakije, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, delen van Duitsland enz.

Ook heeft de onlangs ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen China en Hongarije, de zogenaamde "Air Silk Road", geleid tot de oprichting van een speciaal logistiek centrum voor vracht vluchten: BUD Cargo City. Dit nieuwe vrachtafhandelingscentrum, dat in januari 2020 werd geopend, stelt ViaEurope in staat zijn eigen Douane entrepot te beheren en de douaneafhandeling 24/7 te digitaliseren. De ViaEurope e-HUB is direct aan de luchthaven gelegen en heeft een gemakkelijke toegang tot de landingsbanen, een directe verbinding met het autowegennet van Hongarije en een gemakkelijke toegang tot de buurlanden. De nieuwe faciliteiten van BUD Cargo City en het huidige netwerk van vrachtvluchten vormen een uitstekende omgeving voor ViaEurope om haar BUD e-HUB project te starten.

"We zijn verheugd om samen te werken met de luchthaven van BUD, die ernaar streeft een e-commerce hub te worden voor CEE en bedrijven zoals ViaEurope innovatieve logistieke oplossingen voor luchtvracht te bieden", zegt BJ Streefland.

René Droese, Chief Development Officer van de luchthaven van Boedapest, bevestigt: "E-commerce cargo heeft een mooie toekomst op de luchthaven van Boedapest. We willen onze vrachtcapaciteiten blijven ontwikkelen, de implementatie van nieuwe vrachttechnologieën ondersteunen en sterke samenwerkingsverbanden opbouwen met de e-commerce gemeenschap. BUD is dan ook blij de derde Europese e-HUB van ViaEurope te kunnen verwelkomen. Hun benadering van e-commerce logistiek wordt gedreven door technologie en data-analyse, iets waar wij ook sterk in geloven."

ViaEurope BUD e-HUB zal precies op tijd operationeel zijn voor het volgende hoogseizoen in november. Net als in AMS en LGG zal het bedrijf er een uitgebreid portfolio van oplossingen aanbieden, waaronder Airport handling, douaneafhandeling, last-mile delivery en line haul-diensten.

//Einde bericht

Bron: ViaEurope

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: