Festival Volle Lucht biedt podium aan stemmen die gehoord moeten worden

Amsterdam, 20 September 2021 /EZPress/ - Volle Lucht is een nieuw driedaags buurtfestival middenin het Gerbrandypark. Lokale makers van naam vullen de lucht met spoken word, verhalen en muziek die in het teken staan van vrijheid. Een thema dat in de multiculturele aangrenzende buurten de tongen los maakt. Naast muziek wordt er tussen de verlichte bomen heerlijk eten geserveerd. Op vrijdag 24 september zal wethouder Touria Meliani de feestelijke opening verzorgen.

Het langgerekte park verbindt verschillende buurten met elkaar en is vernoemd naar oud minister-president in oorlogstijd: Gerbrandy. Net als het aangrenzende Plein 40-45 verwijst het naar de Tweede Wereldoorlog. Voor veel buurtbewoners voelt deze geschiedenis ver weg terwijl de worsteling met vrijheid springlevend is. Reden genoeg voor de makers om met uiteenlopende kunstvormen dit thema op een persoonlijke manier op het podium te brengen.

Vrijdag wordt afgetrapt met spoken word artiest en rijzende ster Luan Buleshkaj die eerder al bij Lowlands en Spijkers met Koppen te zien was. Het muzikale programma loopt van het dromerige werk van Raphael Vanoli tot het wereldrepertoire van Orchestre Partout. Er zal ook veel ruimte zijn voor storytelling met onder andere Zeinab El Bouni die dit jaar genomineerd is voor de Amsterdamprijs voor de Kunst.

//Einde bericht

Bron: We The City

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: