Winnaars Gelderland Film Pitch starten crowdfundingcampagne

Nijmegen, 22 Juni 2021 /EZPress/ - De winnaars van Gelderland Film Pitch 2021 zijn hun
crowdfundingcampagnes gestart. Sophie van Bree, Bart de Piraat en het duo Hanneke Klaver en Tosca Schift ontvingen van Go Short een startbudget van €5.000, aangevuld met een bedrag van €2.500 door Omroep Gelderland. Het resterende bedrag dat de winnaars nodig hebben voor de realisatie van hun project het komende jaar, dienen ze zelf te verzamelen door middel van een crowdfundingcampagne i.s.m. Cinecrowd | In het voorjaar van 2022 zullen hun films bij Go Short in première gaan.

Filmplannen
Op 7 mei pitchten verschillende getalenteerde filmmakers hun filmplannen voor een vakjury. De winnaars wisten, ieder op een eigen manier, de jury overtuigend mee te nemen. Zo wil de in Vaassen opgegroeide Sophie van Bree met haar film
Synchroon een visuele ode brengen aan het samenzijn en steun bieden aan mensen die iemand verloren hebben waar ze enorm van houden. Animator Bart de Piraat werkt regelmatig samen met makers uit de regio. Het centrale thema voor zijn film Kantelpunt is balans. “Als een wereld uit balans raakt, heeft het dan zin om de oorspronkelijke balans weer te herstellen of moet er een nieuwe balans gevonden worden?” Hanneke Klaver en Tosca Schift studeerden Product Design op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en ontdekten dat hun interesses verder gaan dan enkel het ontwerpen van objecten. Door objecten te filmen brengen ze meer verbeelding en fantasie in de wereld van producten en hun relatie tot de mens. Met Sock Monster wordt op speelse wijze een urgent verhaal verteld aan de hand van een karakter dat dit makersduo al zo goed kent.
In vier weken hopen de deelnemers het resterende bedrag voor de realisering van hun korte film te verzamelen. Via de website van CineCrowd vind je meer informatie over de projecten en kun je de makers steunen door te doneren.

//Einde bericht

Bron: Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: