Ramsey Nasr opent Het Imaginaire Eiland van Oerol met interactieve lezing

Terschelling-Midsland, 11 Juni 2021 /EZPress/ - Oerol gaat van start vanaf vrijdag 11 juni met Het Imaginaire Eiland, het eigen online platform. De verkoop van toegangsbewijzen en tickets is al gestart. Voor de twijfelaars: hiermee wordt bijgedragen aan de toekomst van makers en Oerol.

Het Imaginaire Eiland is tien dagen lang hét platform voor werk dat speciaal voor de online omgeving én voor Oerol is gemaakt. Met dagelijks een kwalitatieve, diverse programmering. Dit jaar is het programma op heel veel manieren zo toegankelijk mogelijk gemaakt. En behalve dat een groot deel van het programma ondertiteld is, getolkt wordt of van audiodescriptie is voorzien, is de film A Life of Hiccups een bijzonder project waarin de Nederlandse Gebarentaal de basis vormt voor een spoken word voorstelling.

Op vrijdag 11 juni zal Ramsey Nasr de aftrap doen voor tien dagen online programma. Op basis van zijn nieuwe boek De Fundamenten houdt hij tegelijk een hartstochtelijk pleidooi voor het belang van kunst en voor het breken met het kortzichtige rendementsdenken. De lezing wordt via Zoom gegeven en is toegankelijk voor iedereen met een toegangsbewijs voor Het Imaginaire Eiland.

Met een toegangsbewijs voor Het Imaginaire Eiland
Met een eenmalige aankoop van een toegangsbewijs is Het Imaginaire Eiland tien dagen lang vrij te bezoeken. Hier vind je dagelijks voorstellingen, podcasts, concerten en clips. Voor een aantal voorstellingen is een apart ticket nodig.

Op Het Imaginaire Eiland zijn drie concerten te zien, die in samenwerking met onze partner Motel Mozaique, zijn geprogrammeerd. De jonge, talentvolle artiesten S10, Anne-Fay en Gita Buhari nemen hun concert op in het landschap van Terschelling. Daarnaast wordt er om de dag een muziekclip gelanceerd van Froukje.
Met een koptelefoon op genieten van de geluiden van het eiland kan met de podcast Het geluid vaart van Polak/van Bekkum. Het hoorspel van BERG&BOS, gebaseerd op een 20 jaar geleden overleden vriend, is te horen tijdens Radio Oerol, maar ook los daarvan.

Met bijzondere trots wordt de film A life of Hiccups gepresenteerd. Dé film die verbinding kan maken in een inclusieve samenleving waarin de helft in gebarentaal en de helft in Engels wordt gesproken. Met zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling.
Elke avond om 20.00 uur start de Talkshow, live uitgezonden vanaf Terschelling, waarin makers die op het eiland aan het werk zijn, aanschuiven. De ene avond tijdens De Avond In met Jennifer en Dean, de andere avond bij Vurige Gesprekken met Mara.

Met tickets
Er zijn drie voorstellingen die niet met een toegangsbewijs te bezoeken zijn vanaf Het Imaginaire Eiland. Hiervoor is een los ticket nodig.

1. Willem de Bruin (The Opposites) beleeft zijn debuut in de theaterwereld onder regie van de talentvolle Eva Line de Boer. Met zijn eigen tekst, die leest als een gedicht, vertelt hij dat hij in veel identiteiten uit elkaar valt en zich voortdurend aanpast aan de situatie. Met als gevolg dat Willem zelf niet eens weet wie Willem eigenlijk is. Spuug van God van Likeminds wordt opgenomen op Terschelling rond zonsopgang en zonsondergang. Dit prachtige decor wordt nog verder vervolmaakt door design van Teun Mosk. Spuug van God gaat op vrijdag 11 juni in première.

2. Nineties Productions heeft dit jaar flink geëxperimenteerd met online voorstellingen en hiervoor zelfs een eigen digitale omgeving gebouwd. Speciaal voor Oerol wordt nu de voorstelling Untitled_2021 op Terschelling gespeeld en live gestreamd. Een fictief verhaal geïnspireerd op het gedachtegoed van o.a feministische filosoof, bioloog, socioloog Donna J. Haraway en gebaseerd op de niet zo fictieve situatie waar de wereld nu in zit: “Om samen te leven en te sterven op een beschadigde planeet, hebben we verhalen nodig die ons helpen een leefbare toekomst voor te stellen”. De voorstelling gaat op donderdag 17 juni in première, al te zien vanaf dinsdag 15 juni.

3. Kompagnie Kistemaker met Missie Márquez (deel 10, 11 & 12). Theatermaker Karlijn Kistemaker is in de ban van een persoonlijke queeste; een twaalfdelige theatrale vertaling maken van Honderd jaar eenzaamheid, een van de meest gelezen boeken ter wereld. Een long take die in één camerabeweging wordt opgenomen en waarbij alles in één keer perfect moet gaan. Een onmogelijke opdracht, dus echt iets voor Kompagnie Kistemaker. Voor deze voorstelling zijn ook tickets te koop voor een versie met tolk Nederlandse Gebarentaal en voor een versie met audiodescriptie.

Vrienden van Oerol
Vrienden van Oerol hebben naast fijne kortingen ook het vooruitzicht op extra Vriendenacties. De podcastwandeling Het eiland vertelt van Anouk van Kolfschoten op Terschelling, zal exclusief voor Vrienden te volgen zijn vanuit huis. Hier luister je naar de mooiste, ontroerendste en meest betekenisvolle herinneringen aan 40 jaar Oerol.

Hoe wordt een hoorspel gemaakt? Vrienden van Oerol krijgen een exclusief kijkje achter de schermen bij het gezelschap BERG&BOS (Ik ben er ook nog is live te beluisteren tijdens Radio Oerol en daarna on demand via Het Imaginaire Eiland).
De Streken van Marc van Vliet wordt teruggeplaatst op Terschelling als eerbetoon aan de grondlegger van Oerol, Joop Mulder. Vrienden krijgen online een kijkje achter de schermen en gaan in gesprek met Marc van Vliet.
Bij de voorstelling Spuug van God van Willem de Bruin/ Likeminds is er exclusief voor Vrienden een nagesprek en bij Nineties Productions een voorgesprek.
Nieuwe Vrienden kunnen direct gebruik maken van de kortingen en Vriendenacties.

Gratis
Elke dag een Dagkrant bij de koffie. De Dagkrant wordt online uitgebracht. Lezers van de nieuwsbrieven krijgen dagelijks een update, en de krant is ook te vinden op de website of op Het Imaginaire Eiland.

Radio Oerol zendt vanaf zaterdag 12 juni dagelijks van 9.00 - 14.00 uur uit vanaf Terschelling. Wakker worden op de golven van Radio Oerol, een live talkshow, een live hoorspel van BERG&BOS, Lunch Labs, en een vooruitblik op de rest van de dag.

Het programma van Het Imaginaire Eiland is te vinden op oerol.nl. Een toegangsbewijs voor tien dagen kost €10,00 (Vrienden van Oerol betalen €7,50 en CJP-houders €5,00), voor losse tickets zie oerol.nl.

//Einde bericht

Bron: Oerol Festival

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: