Zeven eeuwen Stabat Mater muziek op unieke website

Foto:

Een muzikale reis door 30 landen, langs 300 componisten vanaf anno 1400 tot heden

Heemstede, 24 Maart 2021 /EZPress/ - Vandaag, een week voor Goede Vrijdag, lanceert Stichting Ultimate Stabat Mater Website de vernieuwde website www.stabatmater.info.
Hiermee krijgen de vele muziekliefhebbers en professionals die wereldwijd een Stabat Mater beluisteren, uitvoeren of componeren, een nog mooier overzicht: de site biedt een gedocumenteerde muzikale reis door 30 landen, langs 300 componisten vanaf anno 1400 tot heden.

Heemstedenaar Hans van der Velden (1937- 2005) verzamelde en beschreef vanaf 1992 honderden composities van de Stabat Mater. Zijn partner Hannie van Osnabrugge zette dit project na het overlijden van haar man voort. In 2020 besloot zij de Stichting Ultima "


Al die componisten werden geïnspireerd door dezelfde middeleeuwse tekst die de smart van de moeder over haar gekruisigde zoon beschrijft.
Op de website, met een Engelstalig en een Nederlands deel, zijn de composities te beluisteren op het eigen YouTube kanaal. In een blog staat internationaal nieuws over composities, uitvoeringen en opnames. Het Nederlandse deel heeft een agenda van Stabat Mater uitvoeringen in ons land. Enkele vroegere en hedendaagse kunstwerken illustreren het universele thema van rouw om het verlies van een kind.

Heemstedenaar Hans van der Velden (1937- 2005) verzamelde en beschreef vanaf 1992 honderden composities van de Stabat Mater. Zijn partner Hannie van Osnabrugge zette dit project na het overlijden van haar man voort. In 2020 besloot zij de Stichting Ultimate Stabat Mater website op te richten.

Deze stichting wil met de unieke collectie en expertise componisten, musici en muziekliefhebbers overal ter wereld van dienst zijn. Daarnaast is de stichting opgericht om het voortbestaan van de unieke verzameling en website te waarborgen in de toekomst.

//einde bericht

Bron: Stichting Ultimate Stabat Mater Website

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Links:
Ultimate Stabat Mater Website
Bekijk de videotrailer over de vernieuwde website https://youtu.be/5GbNRR_F5_0

Contactinformatie
Stichting Ultimate Stabat Mater Website
T: 0653885358
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: