Pressroom Vrijensociaal

Raad van State accepteert misbruik van OVs

Foto:

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure van de Politieke Partij Vrij en Sociaal Nederland tegen de KiesRaad.

Assen, 16 Februari 2021 /EZPress/ - Ondersteuningsverklaringen welke op naam staan van en door kiezers als ondersteuning zijn opgesteld voor Vrij en Sociaal Nederland zijn ingediend voor de blanco lijst 30 van een andere indiener. Deze lijst 30 is vervolgens geaccepteerd door de KiesRaad. Zo maakt de Raad van State het dus mogelijk dat een lijst met ondersteuningsverklaringen die ontvreemd zijn door partijgenoten van een partij gebruikt kunnen worden om een eigen lijst in te dienen.

Het resultaat hiervan is dat de blanco lijst 30 vervolgens met ondersteuningsverklaringen voor Vrij en Sociaal Nederland meedoen aan de verkiezingen. Tevens mist Vrij en Sociaal Nederland nu 11 kiesdistricten die compleet zijn ingediend . Deze kieslijsten zijn ontvreemd uit de districten zonder toestemming van de districtleiders.

Door het huidige systeem van kieskringen worden nu ruim 7 mln kiezers niet in staat gesteld voor de Politieke Partij Vrij en Sociaal Nederland te kunnen stemmen. De Raad van State bevestigt overigens dat Vrij en Sociaal Nederland verder gaat onder deze naam op lijst 33 met lijsttrekker Bas Filippini in Groningen, Friesland, de Randstad en de kiezers woonachtig in het buitenland. Tevens kunnen mensen die niet in de toegewezen districten wonen toch middels een kiezerspas hun stem voor Vrij en Sociaal Nederland
uitbrengen.

//Einde bericht

Bron: Vrij en Sociaal

Dit een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Links:
website Vrij en Sociaal Nederland
website Vrij en Sociaal Nederland

Contactinformatie
Denis Wood persvoorlichter Vrij en Sociaal Nederland
T: 0628487085
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: