2turvenhoog festival pakt uit in december

Vijf dagen theater, dans, muziek en beeldende kunst voor de allerkleinsten

Amsterdam, 26 November 2020 /EZPress/ - Deze winter zijn Almere en Haarlem het podium voor 2turvenhoog festival. Samen met Corrosia Theater, Expo & Film, Toneelschuur en Philharmonie presenteren we een unieke kersteditie van het avontuurlijkste podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten.
In Haarlem vieren we dit jaar onze 10e verjaardag. Een jubileum dus en daarom pakken we uit met niet één maar wel drie dagen festival van 21 t/m 23 december. In Corrosia Theater, Expo & Film zijn jonge gezinnen van 19 t/m 23 december van harte welkom om de voorstellingen en kunstinstallaties te bezoeken. De kaartverkoop voor beide steden is reeds gestart!

Avontuurlijke podiumkunst voor de aller-allerkleinsten
2turvenhoog festival is hèt avontuurlijkste kunstenfestival voor iedereen tussen 0 - 6 jaar én volwassenen. Op het programma staat ook dit jaar een bundeling van voorstellingen die uitdagen, verrassen en ook voor ouders een ware belevenis zijn en bovendien vrijwel allemaal zonder taal. Daarmee is ons festival bij uitstek een festival voor iedereen.

Speel mee met de mannen van Theater de Spiegel en bepaal in hun voorstelling ImpulZ welke muziek de dj draait en welke bewegingen de danser maakt. Of kijk je ogen uit in de bouwplaats van Timtim. En wist jij dat je op papier niet alleen kan tekenen, maar er ook mee kan ritselen, kreukelen en dansen? Je ziet het in Papierstück.
Voor en na de voorstellingen kan er bovendien naar hartenlust gespeeld worden in de beeldende kunstinstallaties die in de foyers van de theaters opgesteld zijn.

In première
Tijdens 2turvenhoog festival gaan er drie Nederlandse producties in première. Het Wervelwind Ensemble maakt met Strek muziektheater over rechtdoor gaan of afslaan. In Schuim bouwen Linnet van der Wal en Aleksej Ovsiannikov een wondere wereld van schuimblokken. Beide zijn een coproductie met 2turvenhoog. Ook WOOSH!, van jeugdtheatergezelschap Het Laagland gaat bij ons in première. Het is de eerste voorstelling die zij voor peuters maken. In 2019 deden zij al onderzoek voor WOOSH! in onze Proeftuin.
Ook hebben wij twee premières van internationale makers: Papierstück van Tanzfuchs Produktion en ImpulZ van Theater de Spiegel zijn op ons festival voor het eerst in Nederland te zien.

Premièredata:
19-12 / 12.00 uur: Strek - Wervelwind Ensemble
19-12 / 16.00 uur: Schuim - De Fee Theaterproducties
20-12 / 16.00 uur: WOOSH! - Het Laagland

Wilt u bij één van de premières aanwezig zijn? Neem dan contact op met Nikla Katsburg via publiciteit@2turvenhoog.nl.

Kaartverkoop
Kaartverkoop voor Almere via de website van Corrosia Theater, Expo & Film: https://www.cultureelcentrumcorrosia.nl
Kaartverkoop voor Haarlem via de website van de betreffende theaters:
https://www.toneelschuur.nl
https://www.theater-haarlem.nl

2turvenhoog festival 2020 is een samenwerking van Philharmonie Haarlem, Toneelschuur, Corrosia Theater, Expo & Film en Stichting 2+ en wordt mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Gemeente Haarlem, Janivo, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Nolte Stichting, Fonds 21, Fonds Podiumkunsten en VSB Fonds.

//Einde bericht

Bron: 2turvenhoog

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: