iText lanceert iText pdfOCR

iText Group NV kondigde vandaag een nieuwe toevoeging aan hun bekroonde softwareaanbod aan, die de kracht van de Tesseract OCR-engine benut.

Belgium, 30 Juni 2020 /EZPress/ - iText Group NV, een wereldwijd erkende thoughtleader en innovator in PDF-bibliotheken en -oplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van iText pdfOCR, de allernieuwste toevoeging aan hun bekroonde softwareaanbod.

iText pdfOCR, dat deel uitmaakt van de gerenommeerde iText 7 PDF SDK, gebruikt Optical Character Recognition (OCR) om gedrukte tekst in gescande documenten en afbeeldingen om te zetten in een volledig doorzoekbaar PDF/A3u formaat (PDF versie 1.7) waardoor de toegang tot die teksten vergemakkelijkt en versneld wordt. Zonder machineleesbare tekst kunnen afgedrukte of gescande documenten niet worden doorzocht, geïndexeerd of geïnterpreteerd. Logische vervolgacties na OCR kunnen zijn: data-extractie met iText pdf2Data, beveiligde inhoudredactie met iText pdfSweep, of meertalige recreatie van documenten met iText pdfCalligraph. En de herbestemming van gegevens met de low code-documentgenerator iText DITO® is de kers op de taart.

De iText pdfOCR add-on is gebouwd op de Tesseract OCR-enginetechnologie. Tesseract ondersteunt meer dan 100 talen en werd oorspronkelijk ontwikkeld door Hewlett-Packard (`85), om vervolgens in 2005 gereleaset te worden onder de Apache open-source licentie. Sinds 2006 wordt de ontwikkeling ervan gesponsord door Google.

“Nu COVID-19 bedrijven aanspoort om hun digitale transformatieprojecten te versnellen, zijn organisaties gedwongen om nieuwe manieren van toegang tot en beheer van hun gegevens – oude en nieuwe - te verkennen. Als leider in de branche van digitale documenten zijn we blij dat we in dit nieuwe tijdperk voorop lopen. Daarom ben ik erg trots om de nieuwste toevoeging aan onze PDF-bibliotheek voor de nieuwe wereld van vandaag aan te kondigen: dankzij de OCR-mogelijkheden van iText pdfOCR zullen er zich nieuwe mogelijkheden voordoen voor gebruikers en bedrijven die hun datapotentieel willen maximaliseren.” stelde Yeonsu Kim, CEO van iText Group NV.

“Omdat we trouw willen blijven aan onze open-source basis, hebben we besloten om iText pdfOCR op de open-source Tesseract OCR Engine te bouwen. Daarmee willen we onze positionering als open-sourcebedrijf herbevestigen - een waarde die door onze miljoenen gebruikers en klanten op prijs wordt gesteld.”

“Dankzij deze nieuwe toevoegingen aan onze PDF-bibliotheek kunnen developers nu gebruik maken van data die zich in documenten bevond die voorheen niet toegankelijk waren. Ons nieuwste product laat hen hun digitale workflow vergroten doordat ze toegang hebben tot gegevens in gescande bestanden. Deze kunnen ze gebruiken voor eender welke actie of doel dat zij, of hun eindgebruiker, wensen.” zei Tony Van den Zegel, VP Producten & Marketing bij iText Group NV en Algemeen Directeur bij iText Software Belgium.

De toepassingen van iText pdfOCR zijn divers: bijvoorbeeld het archiveren van historische documenten, het vertalen van juridische documenten, het automatisch invoeren van gegevens tijdens het verwerken van allerlei fysieke aanvragen of claims, en het sorteren van anders niet bewerkbare geprinte of gescande documenten. Stem af voor live demo`s op 9 juli 2020. Meer informatie op https://itextpdf.com/en/events/live-webinar-introducing-itext-pdfocr-enabling-text-recognition-scanned-documents-pdfs-and

Over iText iText is een wereldwijde leider in innovatieve PDF-software. Hun bekroonde producten worden door miljoenen gebruikers gebruikt, zowel open-source als commercieel. Het gevarieerde klantenbestand omvat veel van de Fortune 500- bedrijven - variërend van technologische, financiële, reis- engezondheidszorgbedrijven tot kleine bedrijven en overheidsinstellingen. Het hoofdkantoor van iText is gevestigd in België en iText heeft tevens kantoren in Azië (Singapore en Zuid-Korea) en in de Verenigde Staten (Boston). www.itextpdf.com

//einde bericht

Bron: Herr

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
iText pdfOCR

Contactinformatie
Pressat
T: 03300431216
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: