Energietransitie versnellen met de Omgevingswet

Foto:
Foto: SteijgerComm

Den Haag, 14 Mei 2020 /EZPress/ - Hoe kunnen de instrumenten van de Omgevingswet gemeenten helpen bij het bereiken van de eigen klimaat- en energiedoelstellingen? Acht `proefgemeenten` gingen met deze vraag aan de slag. De resultaten van dit kennis- en leertraject zijn onlangs gepubliceerd.

Acht proefgemeenten (Den Haag, Tilburg, Súdwest-Fryslân, Zoeterwoude, Goes, Groningen, Boxtel en Maastricht) gingen, in opdracht van het ministerie van BZK, aan de slag met de eigen ambities rond de energietransitie en de vertaling van deze doelen en ambities naar de instrumenten van Omgevingswet.

Welk instrument, programma, omgevingswaarde etc. is het meest effectief voor wat de gemeente wil bereiken? Die ambities varieerden van aardgas in wijken vervangen door een andere bron tot de ontwikkeling van een duurzaam bedrijventerrein. De resultaten van dit kennis- en leerprogramma zijn weergegeven in het eindrapport.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: