Ariana Kalsbeek en Marcella Mesker in de prijzen bij IVIO-Andries Greiner Prijs voor Flevolands schrijftalent 2019

Foto:

Lelystad, 10 December 2019 /EZPress/ - De 12e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs voor aankomende auteurs in Flevoland is gewonnen door Marcella Mesker uit Lelystad in de categorie ouder dan 18 jaar. Ariana Kalsbeek, eveneens uit Lelystad, kreeg de prijs in de categorie jonger dan 18 jaar. Op het thema ‘Dus toch…’ stuurden Marcella en Ariana hun winnende verhalen in; die luidden respectievelijk ‘Foutje, bedankt’ en ‘De daklozen keren huiswaarts’.

Genomineerden
In deze 12e editie met als thema ‘Dus toch’ waren er vier inzendingen per categorie genomineerd. In de categorie Jonger dan 18 jaar waren dat Ariana Kalsbeek (Lelystad); Noëlle Bakker (Nagele) met ‘Ik vergeef jou’; Britt Meijberg (Dronten) met ‘Doodsimpel’; Nienke Hommes (Almere) met ‘Luister’. In de categorie 18 jaar en ouder waren dat Marcella Mesker (Lelystad); Margriet Galen (Almere) met ‘Dus toch’; Maggie Humphrey (Almere) met ‘Pleidooi voor een huisdier’; Naomi Bönker (Almere) ‘Dus toch…’.

Echt wel!
Velen van de honderd deelnemers waren naar het hoofdkantoor van stichting IVIO in Lelystad gekomen om de prijsuitreiking bij te wonen. Juryvoorzitter Andries Greiner gaf uitvoerig commentaar op elk van de genomineerde verhalen. Daarna maakte hij de twee winnaars bekend. Zij ontvingen elk een cheque van 1250 euro en een oorkonde. Tijdens de prijsuitreiking werd het thema voor de 13e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs bekend gemaakt: ‘Echt wel!’

Schrijversclub
Na afloop van de prijsuitreiking werd door de deelnemers aan de schrijverswedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje nagesproken. Schrijven is flink populair geworden, getuige ook het grote aantal inschrijvingen dit jaar. Schrijfster Linda Elsrodt kondigde haar initiatief aan voor een Almeerse schrijversclub voor iedereen die voornemens is of aspiratie heeft om een boek te schrijven. Belangstellenden kunnen zich melden bij Linda Elstrodt, e-mail: linda.elstrodt@outlook.com.

Foto: Juryvoorzitter Andries Greiner geflankeerd door Ariana Kalsbeek (3e van links) en Mia Wardenier, de moeder van Marcella Mesker die wegens een buitenlandse reis afwezig was. Verder op de foto v.l.n.r.: de juryleden Marit Kamstra; Bram Koedam; 6e van links Henk Soomers; Marion Wichard; schrijfster en winnares 2008 Ilse Ruijter en jurylid en winnares 2018 Gretha Woort.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: