Luxe elektrische auto even duur als instapmodel benzine

Foto:
Kia e-Niro even duur als Kia Picanto

Luxe elektrische auto van €48k kost even veel als instapmodel benzine van €16k (3x goedkoper)

Muiden, 21 November 2019 /EZPress/ - Uit een analyse van ofof.nl blijkt dat een zakelijke rijder voor precies hetzelfde geld kan kiezen uit een luxe elektrische auto of een instapmodel benzine auto.
Elektrisch auto`s zijn goedkoper in gebruik, en de 3x hogere aanschafprijs wordt verder gelijk getrokken door een aantal subsidies (zoals de Milieu Investerings Aftrek, lagere bijtelling, en vrijstelling van motorrijtuigenbelasting).

Als voorbeeld worden de elektrische Kia e-Niro (ruime cross-over) en de Kia Picanto (instapmodel, één van de meest verkochte auto`s van Nederland) genomen. Waar de Kia e-Niro in de aanschaf €47.995 kost, is de Picanto er al vanaf €16.595. Maar als naar de totale kosten over 5 jaar gekeken wordt is het verschil volledig verdwenen. Voor de duurdere elektrische modellen (dat wil zeggen boven de €50k) is het voordeel minder, maar nog altijd een factor 1.5x tot 2x.

Vanaf 2020 gaat de bijtelling omhoog van 4% naar 8%, maar nog steeds kost een elektrische auto van €30k dan even veel als een benzine van €11.650. De elektrische auto is dan 2,5x zo duur in aanschaf, maar kost even veel over 5 jaar gekeken.

De boodschap: zakelijke rijders die een nieuwe auto op benzine of diesel overwegen moeten zeker even checken wat ze voor hetzelfde geld aan elektrische auto kunnen krijgen.

De volledige analyse met berekening is te vinden op https://ofof.nl/elektrisch-rijden/vergelijk-benzine-vs-elektrische-auto-3x-zo-duur
Zelf de verschillen berekenen kan op https://ofof.nl/elektrisch-rijden/kosten-zzp-start

//einde bericht

Bron: ofof.nl

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribiution www.ezpress.eu


Links:
Elektrische auto of instapmodel benzine

Contactinformatie
Jorma de Ronde, Ofof.nl
T: 0645043462
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: