Ondernemers betalen tot 52% rente voor zakelijke lening

Amsterdam, 20 November 2019 /EZPress/ - Geldreview.nl heeft onderzoek gedaan naar de rente en kosten van zakelijke leningen. Het blijkt dat ondernemers tot 52% rente per jaar moeten betalen voor hun zakelijke lening. Ruim 3,5 keer zoveel als particulieren.

Voor particulieren is de maximale jaarlijkse kredietvergoeding 12% plus de wettelijke rente. De wettelijke rente is nu 2%. Voor ondernemers geldt dat maximum van 14% rente per jaar blijkbaar niet. Tijdens het onderzoek kwamen we zakelijke lening aanbieders tegen die 24%, 31% en tot wel 52% rente rekenen per jaar. De laagste rente was 1%.

De vraag is of ondernemers geen betere bescherming verdienen tegen deze woekerrentes. Leningen voor particulieren mogen maximaal 14% per jaar kosten. Sommige aanbieders van zakelijke leningen rekenen niet alleen hoge rentes, ze zijn vaak ook niet erg transparant. Zij publiceren maandrentes in plaats van jaarrentes of vanaf rentes die veel lager liggen dan wat ondernemers gemiddeld betalen voor hun lening.

Tijdens het onderzoek kwam vooral naar voren dat nieuwe geldverstrekkers nogal hoge rentes rekenen en dat banken en kredietverstrekkers bijzonder weinig informatie bieden over rente en kosten. Voor ondernemers zit er eigenlijk niets anders op dan verschillende offertes op te vragen om zicht te krijgen op de echte kosten van een lening.

Kijk voor meer informatie op: Geldreview.nl

//Einde bericht

Bron: Geldview

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu


Links:
Geldreview.nl zakelijke leningen

Contactinformatie
Geldreview.nl
T: 0625012369
E: klik hier



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: