Nederlands eerste Champagne festival organiseert feestelijk wintersprookje

Amsterdam, 13 November 2019 /EZPress/ - Na een succesvolle eerste editie van Fête du Champagne in het Rembrandtpark, pakt de organisatie het Champagne festival op om het in een feestelijke winterjas te steken. Van 29 november tot en met 1 december strijkt Fête du Champagne winterfestival neer in de Zuiveringshal op het Westergas, waar je in een sprookjesachtige decor kunt proosten op de komende feestdagen. Met meer dan 100 verschillende soorten Champagne, Crémant (mousserende wijn uit een ander gebied dan Champagne) en wijnen om te proeven, is er voor ieder wat wils. Van boetiek Champagnes tot aan bekende Champagnehuizen.

Bubbels aan huis
Tijdens deze drie dagen kunnen de bezoekers verdwalen in alles wat met Champagne, Crémant en wijn te maken heeft. De Amsterdamse Zuiveringshal wordt omgetoverd tot een Frans, boers en bovenal romantisch sprookje met een winterse twist. Speciaal voor deze feestelijke editie kunnen bezoekers hun inkopen voor de feestdagen tegen speciale eindejaarsprijzen doen. Extra fijn: de Champagnes worden thuis geleverd.

Bij deze editie wordt er speciale aandacht geschonken aan Crémant, deze mousserende wijn is ruim vertegenwoordigd door uit iedere streek van Frankrijk een Crémant in te brengen, van Loire, Elzas, Bourgogne tot Bordeaux. Hierdoor kan iedereen kennis maken met Crémants. Naast mousserende wijnen is er ook ruimte voor wijn, exclusief op het winterfestival gaat Fête du Champagne werken met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc. Bij Fête du Champagne kan er vanaf €4,50 per glas genoten worden van een glas bubbels.

Champagne- en wijnhuizen
De volgende Champagne- en wijnhuizen hebben zich al ingeschreven om hun kelderschatten aan jullie te laten proeven:
• Bonnet-Ponson: biodynamische en natuur Champagne
• Vele Boutique Champagne huizen
• Wijnhuis Domaine de La Baume
• Crémants uit alle windstreken van Frankrijk

Van Petanque tot druivenstampen
Om het wintersprookje compleet te maken zijn er allerlei Franse elementen toegevoegd. Bezoekers kunnen zich vermaken met Petanque (Jeu de Boule), Franse Chansons, druivenstampen, Champagne quizzen en zelf sabreren van flessen bubbels. Op de Franse markt kan je je vergapen aan de typische Franse lekkernijen zoals Confit de Canard en (biologische) Foie gras. Het culinaire gehalte wordt ook nog gevoed door de aanwezige foodtrucks waar de mooiste Franse hapjes en gerechten worden geserveerd. De Champagne wordt natuurlijk begeleid met oesters en kaviaar en afsluitend wordt er gedanst tot de late uurtjes.

//Einde bericht

Bron: EVDM Agency

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: