Robert Holl zingt Schuberts Winterreise in Rotterdam-Overschie

Rotterdam, 17 September 2019 /EZPress/ - Op 26 september zingt de wereldberoemde bas-bariton Robert Holl de liedcyclus ‘Die Winterreise‘ in de Grote Kerk van Overschie (Rotterdam). Het concert begint om 20:15 uur, zaal is open om 19:15 uur. Hij wordt tijdens dit concert begeleid door Roger Braun, een van Nederlands vooraanstaande begeleiders.

Robert Holl is geboren en opgegroeid in Overschie (Rotterdam). Als kind zong hij in een plaatselijk kerkkoor en na de middelbare school kreeg hij als zanger zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium. In 1971 won hij op het Internationaal Vocalisten Concours te `s-Hertogenbosch de eerste prijs. Hij is al langere tijd woonachtig in Oostenrijk en is professor aan de Musikhochschule in Wenen. Sinds de jaren zeventig werkt hij ook geregeld samen met het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Na 1975 trad Holl hoofdzakelijk op als concert- en liederenzanger in heel Europa, de Verenigde Staten, Israël en Japan. Robert Holl ontving de prestigieuze eretitel Kammersänger van de stad Wenen in 1990. Op 27 oktober 2007 werd hij in het Rotterdamse concertgebouw De Doelen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Winterreise Franz Schubert
Franz Schubert componeerde in 1827 Die Winterreise. Deze liedcyclus is gebaseerd op 24 gedichten van Wilhelm Müller en is gemaakt voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig. Een jonge man wordt afgewezen en gaat daarop op reis. In het 24e lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood. Er zijn vele analyses van de Winterreise gepubliceerd en veel commentatoren plaatsen de cyclus in een politiek-maatschappelijk kader. Volgens vrijwel alle commentaren symboliseert Die Winterreise de zoektocht van de mens naar zichzelf.

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Grote Kerk Overschie.

Meer informatie: www.podiumplein.nl.

/Einde bericht

Bron: AdemaMusica

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: