Van Aert sprint naar tweede ritzege in Dauphiné

Amsterdam, 14 Juni 2019 /EZPress/ - Wout van Aert heeft zijn tweede etappezege te pakken in het Criterium du Dauphiné. Een dag na zijn tijdritzege sprintte de Belg van Team Jumbo-Visma in de straten van Voiron soeverein naar zijn tweede etappezege. Door zijn zege verstevigde hij zijn leidende positie in het jongeren- en het puntenklassement.

Door de bonificatieseconden is Van Aert opgeklommen naar de vijfde plaats in het klassement op twintig seconden van Adam Yates. Kruijswijk is zesde op 24 seconden.

Voor Van Aert is het zijn tweede zege van het seizoen en het is de vijfentwintigste van Team Jumbo-Visma.

De etappe die van start ging in Boën-sur-Lignon liep over geaccidenteerd terrein. De vroege vlucht hield lang stand en werd pas in de laatste kilometer ingelopen. Van Aert werd door Lennard Hofstede, Pascal Eenkhoorn en Neilson Powless goed gebracht. De Vlaming positioneerde zich goed en kwam met een krachtige sprint uit het wiel van Julian Alaphilippe.

“Dit is ongelofelijk. Ik had nooit verwacht Sam Bennett hier te kloppen”, aldus Van Aert. “We wisten dat het in de laatste twee kilometer erg bochtig en technisch ging zijn met al die rotondes. Het was noodzakelijk om al vroeg in positie te zitten. Mijn ploeggenoten hebben mij goed gebracht en ik heb mij daarna gepositioneerd achter de leadout van Bennett in het wiel van Alaphilippe. Ik lanceerde mijn sprint in de laatste bocht. Toen ik voorbij Julian ging, wist ik dat het goed zat: mijn tweede overwinning op rij. Wat een geweldige week. Ik had niet verwacht te kunnen winnen, maar wilde mij wel in de sprint mengen voor mijn groene trui. Vanaf morgen zal ik in dienst rijden van onze kopman Steven Kruijswijk en proberen het groen mee naar België te nemen.”

“Dit is een heel mooie overwinning”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Met het oog op de groene trui wilden we ons mengen in de sprint en de nodige punten pakken. Dat Wout wint, is geweldig.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumo-Vismq

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: