Teunissen bekroont Vierdaagse van Duinkerke met rit- en eindwinst

Amsterdam, 20 Mei 2019 /EZPress/ - Mike Teunissen heeft zowel het eindklassement als de laatste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. Dylan Groenewegen eindigde de rit op de tweede plaats. Teunissen won het einklassement voor weer een andere ploegmaat bij Team Jumbo-Visma, Amund Jansen.

In de laatste rechte lijn leek het Teunissen te zijn die de sprint aantrok voor Groenewegen, maar laatstgenoemde liet een gat vallen waardoor Teunissen naar de overwinning kon sprinten. De ritzege en het eindklassement zijn de tweede en derde seizoenzege voor Teunissen, nadat hij gisteren ook al de etappe won. Voor Team Jumbo-Visma waren de etappe en het klassement respectievelijk zege nummer twintig en eenentwintig.

Teunissen bedankte zijn sterke ploeggenoten. “Het was een lastige dag en we hebben hard moeten rijden om de kopgroep terug te halen. De jongens hebben mij en Dylan perfect afgezet, waarna ik de sprint aan zou trekken voor Dylan. Toen ik omkeek, zag ik een gat en ben ik maar door gesprint. Het was niet de bedoeling om de sprint op deze manier uit te voeren, maar door een lekke band van Dylan pakte het zo uit.”

Ploegleider Nico Verhoeven kijkt met een goed gevoel terug op de etappe van vandaag en de succesvolle week van de ploeg. “Het was vandaag een dag met twee doelen. Het binnenhalen van het eindklassement met Mike en Amund, maar ook het sprinten met Dylan was een prioriteit. Het was een goede lead-out, maar door een lekke voorband nam Dylan geen risico en kreeg Mike de ruimte. Dit heeft hij perfect opgepakt en afgemaakt. Ik denk dat we met vijf etappezeges en de eerste en tweede plek in het algemeen klassement erg gelukkig mogen zijn. Met het oog op de Tour de France hebben we bewust voor deze koers gekozen, omdat je hier vier kansen op een massasprint had. Met vier jongens die de Tour zullen rijden konden we hier onze sprinttrein oefenen. Het voordeel was hier dat er geen WorldTour peloton aan de start stond, waardoor we ook zonder topvorm het automatisme in onze sprinttrein konden verbeteren. Dat is goed gelukt.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: