Gemeente Amsterdam honoreert oproep VEH over korting WOZ-waarde

Amersfoort, 21 Februari 2019 /EZPress/ - De WOZ-waarde voor Amsterdamse woningen op erfpacht wordt dit jaar eenmalig met 2 % verlaagd. Na een oproep van Vereniging Eigen Huis heeft de gemeente toegezegd dat Amsterdamse huizenbezitters automatisch worden gecompenseerd als blijkt dat de uiteindelijke korting hoger uitvalt.

Dit is in afwachting van onderzoek en het hoger beroep. Met deze toezegging wijkt de gemeente eenmalig af van haar standaardbeleid.
De toezegging van de gemeente betekent dat burgers recht blijven houden op een verdere verlaging van de WOZ-waarde in 2019, zelfs als de bezwaartermijn is verlopen. Amsterdamse huiseigenaren hoeven dus geen (pro forma) bezwaarschrift tegen de erfpachtcorrectie in te dienen.

Uitspraak van de rechtbank Amsterdam
De verlaging van de WOZ-waarde is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank Amsterdam over de erfpachtcorrectie. Voor de WOZ-waardebepaling wordt uitgegaan van een woning op eigen grond. Omdat een huis op eigen grond meer waard is dan een woning met erfpacht, krijgen huiseigenaren met erfpacht daarom een extra WOZ-bijtelling. Een huiseigenaar uit Amsterdam-IJburg vond deze te hoog en spande een procedure aan.
De gemeente is inmiddels in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. Ook loopt er een onderzoek naar de WOZ-waardering van dergelijke woningen.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: