Pressroom Venturecare

Sneller herstel dankzij robot-revalidatie

Foto:
Revalidatierobot, ook goed voor therapeut.

Minder ziekteverzuim en sneller revalideren met robot

Deventer, 14 Januari 2019 /EZPress/ - Er wordt al jaren gepraat over zorgrobots...maar volgens Erwin Vennik (oprichter Roboticare) is deze revalidatierobot echt een robot die verschil gaat maken ! Volledig CE Medisch gecertificeerd, dus geen prototype meer.

Robot vermindert fysieke belasting zorgverlener "


Spoedig bewegen na een operatie is van groot belang. Daar is iedereen het over eens.
Maar het is wel fysiek zwaar en tijdrovend werk. Niet alleen voor de patient, maar zeker ook voor de fysiotherapeut. Regelmatig worden daarom eigenlijk te weinig en of te laat de noodzakelijke oefeningen en bewegingen gedaan.

Deze robot werkt ook heel gebruiksvriendelijk aldus dhr. Vennik. `De intelligente robotarm wordt met een speciale band bevestigd aan bijvoorbeeld het been van de patiënt. De (fysio) therapeut doet eenmalig de gewenste oefenbeweging en de zorgrobot herhaalt vervolgens de beweging. De fysieke inzet van de therapeut wordt overgenomen door de revalidatierobot. De fysio kan dus andere oefeningen doen of patiënten helpen, terwijl de zorgrobot gewoon doorwerkt met de patiënt.`

Het systeem is geschikt voor een breed scala van patiënten in alle stadia van herstel na bijvoorbeeld een operatie of een infarct. Er is een individuele behandeling mogelijk, de (fysio) therapeut bepaalt zelf welke beweging/oefening wordt gedaan, met of zonder weerstand en hoe lang.

Deze revalidatierobot kan worden ingezet in één vaste behandelkamer maar kan ook naar meerdere patiëntenkamers worden gereden. Daarmee is dit systeem zeer flexibel en rendabel inzetbaar.
Ziekenhuizen en revalidatie centra kunnen vanaf januari bij Roboticare terecht om deze robot te kopen, te leasen of te huren (tegen zeer aantrekkelijk maandtarief). Ziekenhuizen kunnen zich ook aanmelden voor een demo-tour.

//einde bericht

Bron: Venturecare

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Links:
http://www.roboticare.nl/revalidatie-zorgrobot/

Contactinformatie
Venturecare-Roboticare
T: 0570-238228
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: