NVM: 120 jaar vooruitgang

Nieuwegein, 10 Januari 2019 /EZPress/ - De Eerste Wereldoorlog leek alweer een eeuw geleden in 1928. De Olympische Spelen in Amsterdam stonden voor de deur en speciaal voor het sportevenement werden woningen in de Stadionbuurt voor sporters en toeschouwers gebouwd.

De teruggang voor de makelaar in de oorlogsjaren (1914 - 1918) was daarmee definitief gedraaid. Er werd volop gebouwd en de vraag naar bemiddeling steeg met de dag. De florerende makelaarshandel zorgde voor een bijzondere aantrekkingskracht op beunhazen. Er moest een wetswijziging aan te pas komen waarin “een advies van de Kamer van Koophandel noodzakelijk was voorafgaand aan de beëdiging tot makelaar in onroerende goederen” om de enorme aanwas te stuiten.

Dat viel niet mee. Met als gevolg dat er toch een grote toename van makelaars met een gebrekkige scholing op de markt kwam. De minister voerde daarop een verplichte cursus Vakbekwaamheid voor makelaars in. Beunhazen waren niet meer welkom. Het makelaarsvak is een serieuze tak van sport met een belangrijke rol in de ontwikkeling van Nederland, was het signaal.

Op 23 januari 2019 vieren we 120 jaar NVM. We blikken terug. En kijken vooruit. De volgende 120 jaar wacht op ons. #vooruitgang #120jaarNVM #NVMFuture

//Einde bericht

Bron: NVM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: