Hogere ziektekostenpremie treft vooral ouderen

Rotterdam, 12 September 2018 /EZPress/ - Een ouder koppel gaat volgend jaar bijna 250 euro meer betalen aan premie voor de ziektekostenverzekering. Dat blijkt uit een berekening van Zorgwijzer aan de hand van cijfers die in aanloop naar Prinsjesdag bekend zijn gemaakt.

Op dinsdag 11 september kwam via Haagse bronnen rond het kabinet naar buiten dat de zorgpremie volgend jaar met ruim 10 euro per maand omhoog gaat. De minima worden hiervoor gecompenseerd middels een hogere zorgtoeslag. Maar dat geldt niet voor veel ouderen. Die komen vanwege hun gemiddeld hogere inkomen niet in aanmerking voor deze toeslag.

Het gemiddelde bruto huishoudinkomen uit AOW en pensioen van 65-plussers bedraagt 38.295 euro (CBS, 2017). Dat is een stuk hoger dan de grenzen die op dit moment gelden voor het toetsingsinkomen voor de zorgtoeslag: 28.720 euro (alleenstaanden) en 35.996 euro voor meerpersoonshuishoudens.

Er zijn in Nederland ongeveer 3,1 miljoen ouderen. Doordat financiële compensatie middels de zorgtoeslag ontbreekt, zijn veel van hen ten minste 248 euro meer kwijt aan de ziektekostenpremie. Hierin is de verwachte premiestijging voor aanvullende zorg, waar ouderen veel gebruik van maken, nog niet meegenomen. Omstreeks 12 november is hierover meer bekend, zodra de zorgverzekeraars hun nieuwe premies en voorwaarden bekend maken.

//Einde bericht

Bron: Zorgwijzer.nl

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu


Links:
Zorgwijzer.nl

Contactinformatie
Zorgwijzer
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: