Kuss ‘en danseuse’ naar tweede etappezege in Tour of Utah

Amsterdam, 13 Augustus 2018 /EZPress/ - Sepp Kuss heeft zijn tweede etappezege geboekt in de Tour of Utah. De 23-jarige Amerikaan excelleerde op Snowbird Mountain en reed zo opnieuw indrukwekkend naar zijn tweede overwinning als beroepsrenner. In het klassement verstevigde hij zijn leidende positie. Hij nam tevens de leiding in het bergklassement over van ploegmaat Daan Olivier. De zege van Kuss is de vijfentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

De koninginnenetappe naar Snowbird Mountain werd door Team LottoNL-Jumbo de hele dag gecontroleerd. Kuss werd door Koen Bouwman, Daan Olivier en Neilson Powless in ideale positie aan de slotklim afgezet waarna hij met nog acht kilometer te gaan aan zijn solo begon. “Misschien had ik op het begin een lach op mijn gezicht. Gewoon omdat er geen fijner gevoel is dan op de pedalen gaan staan en aan te vallen. Het is gaaf om een goede dag te hebben en je goed te voelen. Ik kan me geen beter gevoel voorstellen dan dansend op de pedalen een klim op te rijden”, aldus de tweevoudig ritwinnaar.

“Alle lof voor de ploeg. Ze hebben geweldig gereden. Halfweg bedacht ik me dat ze zo goed bezig waren dat ik ze eigenlijk met de zege zou moeten proberen te belonen. Ik ben blij voor hun en de staf dat het gelukt is. Alle credits voor hun en de fans langs de kant”, vervolgt Kuss. “De ploeg had alles onder controle. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Ik ben trots op deze geweldige ploeg. Het doet me veel dat ik het vertrouwen van Team LottoNL-Jumbo met prestaties kan terugbetalen. In de lente reed ik echt niet goed. Ze zagen wel dat ik mijn best deed en gelukkig ging het steeds beter naarmate ik gewend raakte aan de ploeg en aan het leven in Europa.”

Ook ploegleider Sierk Jan de Haan had niets dan lof. “De ploeg was vandaag outstanding. Maarten Wynants, Pascal Eenkhoorn en Koen Bouwman schoven een paar keer mee met een groepje. Maarten zorgde weer voor de rust en coachte uitstekend. Deze zege is er één voor de hele ploeg. Iedereen heeft maximaal gereden. Daarop moest Sepp het afmaken en dat gaf hem de boost om te winnen. Ik kan niet meer dan trots zijn. In het klassement staat Sepp er goed voor. We hebben een sterke ploeg en we hebben er vertrouwen in dat we de ronde winnend kunnen afsluiten.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: