Veel verschil in distributiekosten uitvaartverzekering

Rotterdam, 22 Mei 2018 /EZPress/ - Er zijn grote verschillen in de distributiekosten die uitvaartverzekeraars in rekening brengen bij verzekerden die een polis afsluiten. Het verschil kan oplopen tot bijna 80 euro per afgesloten uitvaartverzekering. Dat blijkt uit een rondgang van Uitvaartverzekering.nl onder verzekeringsmaatschappijen.

Gemiddelde
Het gemiddelde aan distributiekosten dat door de verzekeraars in rekening wordt gebracht, ligt op 38,30 euro per verzekeringspolis. Maar van dit gemiddelde wordt soms sterk afgeweken. Zo betaalt men bij verzekeraar DLE en DELA respectievelijk 16 en 11,50 euro per afgesloten verzekering, terwijl men bij Monuta en PC Uitvaart respectievelijk 64 en 89 euro moet afdragen.

Distributiekosten worden door de uitvaartverzekeraar in rekening gebracht, omdat er kosten worden gemaakt voor het beoordelen en verwerken van een aanvraag. Maar ook voor andere zaken, zoals reclames en het salaris van vertegenwoordigers.

Verwerkt in de premie
Er zijn ook verschillen in de manier waarop de distributiekosten in rekening worden gebracht. In de meeste gevallen betaalt de verzekerde distributiekosten verspreid over een langere periode, bijvoorbeeld over de eerste 24 maanden of gedurende de hele looptijd van de verzekering.

Indien de verzekering via een tussenpersoon wordt afgesloten, worden de kosten vaak in één keer betaald.

Advieskosten
Als een klant bij het afsluiten van de verzekering ook nog advies ontvangt, is de kans groot dat ook hiervoor moet worden betaald. Deze advieskosten komen bovenop de distributiekosten.

Ook de advieskosten kunnen enorm verschillen, afhankelijk van de assurantieadviseur of verzekeraar.

//Einde Bericht

Bron: Humbird

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
Uitvaartverzekering.nl
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: