Minister Van Engelshoven kiest voor jeugd en nieuw talent

Foto:
Minister van Engelshoven. Foto Maas theater en dans

Cultuurbrief gepresenteerd in Maaspodium, Rotterdam

Rotterdam, 13 Maart 2018 /EZPress/ - Op maandag 12 maart (om 13:00 uur) presenteerde Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen, de cultuurbrief Cultuur in een open samenleving in Maaspodium, Rotterdam (het huis van Maas theater en dans). Het kabinet schetst in deze brief de agenda voor het cultuurbeleid voor de komende jaren. In de Cultuurbrief waren ‘kinderen in aanraking brengen met kunst’ en ‘talentvolle makers ruimte geven’ belangrijke speerpunten. Maaspodium als locatie voor de presentatie was dan ook “met zorg gekozen”.
In een open en dynamische samenleving is cultuur onmisbaar. Dat verdient een goede investering. Het kabinet kiest voor een sterke grenzeloze culturele sector, dat het bestaande koestert en ruimte biedt aan nieuwe cultuur en makers. Ook investeert het kabinet in een leefomgeving met karakter. Cultuur is van en voor iedereen.

Cultuurbrief
De minister gaf aan de locatie met zorg te hebben gekozen. Uit haar toespraak bleek waarom. Minister van Engelshoven: “Met deze investeringen wil ik de cultuursector in Nederland laten floreren. Ik wil nieuwe generaties laten doorbreken. Ik wil kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor cultuur." (…) “We hebben in Nederland gezelschappen, symfonische orkesten en musea van grote kwaliteit. Zij dragen bij aan het rijke kunstlandschap dat we kennen. Ze zijn en blijven belangrijk. Daarnaast wil ik nieuwe groepen makers de kans bieden in de voorhoede te komen. Met die nieuwe generatie vergroten we de diversiteit van het culturele leven. De nieuwe generatie spreekt een eigen taal, heeft eigen verhalen en spreekt het publiek van deze tijd aan.”

Uit de Cultuurbrief: “Bovendien worden scholen uitgedaagd om met hun leerlingen ook cultuur te bezoeken die schuurt. Het jeugdtheater, de jeugdfilm en kinderboeken uit Nederland hebben een sterke reputatie als het gaat om een confrontatie met andere zienswijzen. Het kabinet investeert extra in EYE Filmmuseum en in jeugdtheatergezelschappen.” Klik hier voor de volledige versie van de Cultuurbrief.

Feestelijk programma
De presentatie werd omlijst door een feestelijk programma. Triple cloudswinger Saar Rombout opende het programma met luchtacrobatiek. Verder waren er optredens van spoken word artist Mariana Hirschfeld, Maas theater en dans en het Rotterdams Philharmonisch Orkest met RPhO meets Maas, Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium met het Young Talent Project. Architect Lorien Beijaert gaf een presentatie over inclusieve architectuur. Moderator Jorn Matena praatte het geheel aan elkaar.

Tijdens de lunch konden de genodigden genieten van exposities van Hugo Vrijdag (De kettingreactie) en Simon Dogger, een blinde ontwerper die design en technologie verbindt in een speciale bril waarmee hij gezichtsuitdrukkingen kan lezen van zijn gesprekspartner. Cateraar Het Zesde Geluk serveerde hapjes uit verschillende wereldkeukens en dj Evelyn Rae zorgde voor een fijne mix van classy jazz en lounge en klassiekers uit de jaren 80.

//Einde bericht

Bron: Maas theater en dans

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: