Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum wint Agrafiek Awards 2017

Foto:
Fotobijschrift: Sabine Grobbink wint de Oscar van de Landbouw in de categorie Varkenshouderij.

Dronten/Venray, 15 Maart 2017 /EZPress/ - Sabine Grobbink van Mts. Grobbink-Vugts uit het Drentse Barger-Compascuum is door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Agrafiek Award 2017 in de categorie Varkenshouderij. De prijs werd op 15 maart tijdens de vakbeurs Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Venray uitgereikt.

Ondernemer Sabine Grobbink werd hiermee winnaar van een ‘Oscar van de Landbouw’ en is de opvolger van Erik Stegink, winnaar van de Agrafiek Award 2014. Volgens de jury scoort het varkensbedrijf van Sabine excellent wat betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen.

Het juryrapport vermeldt het volgende over het varkensbedrijf: ”Het bedrijf kenmerkt zicht door een maatschappij-gerichte openheid met een trotse Sabine aan het roer. De zeugen hebben nog net geen Twitter-account, maar via Sabine positioneert dit bedrijf zich via sociale media zeer goed in de samenleving.”

Sabine Grobbink runt samen met Tonny Grobbink een vermeerderingsbedrijf op twee locaties in Barger-Compascuum. Op één locatie worden de gespeende biggen gehuisvest. Op de tweede locatie staat het zeugenbedrijf met 800 zeugen.

Sabine Grobbink wint ook publieksprijs...
Voor het eerst in de historie van de Agrafiek Awards kon het publiek stemmen op hun favoriet. Meer dan 400 unieke stemmen werden uitgebracht op de drie finalisten; Aad van Leeuwen, Bart van Kerkhof en Sabine Grobbink.

Sabine Grobbink heeft met een verschil van 11% ook de publieksprijs in de wacht gesleept en ontvangt een dinercheque ter waarde van € 150,-.

Alle finalisten ontvangen een wandplaquette als aandenken voor hun deelname aan de Agrafiek Awards.

Agrafiek
Agrafiek is een initiatief van de gelijknamige stichting en de uitgeverijen Prosu Media Producties en Rekad. Agrafiek focust zich op het aspect innovatie, management en duurzaamheid en heeft tot doel om de innovatie inspanningen in de sectoren onder de aandacht te brengen. Deelname aan de Agrafiek Awards staat open voor alle Nederlandse akkerbouwers, loonwerkers, melkveehouders en varkenshouders. Agrafiek Awards 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: AB Brabant, Duynie, Boehringer Ingelheim, KWS Benelux, 123Machine, Intracare, New Holland en Evenementenhal.

Bedrijven die innovatief en duurzaam ondernemen kunnen zichzelf aanmelden voor de Agrafiek Awards 2018. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mediaproductiespmp@prosu.nl.


//Einde bericht

Bron: Prosu Media Producties

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: