GET NV grootste internet portal door 6e bedrijfsovername dit jaar

Zaandijk, 22 Augustus 2007 /EZPress/ - GET NV grootste internet portal in versproducten door 6e bedrijfsovername dit jaar

Global E-Trading 'GET' NV heeft sedert het begin van dit jaar zes bedrijven overgenomen die actief zijn in de vershandel op internet. Daarmee is GET met de site www.eFreshPortal.com het grootste bedrijf geworden voor de handel op internet in verse producten. Het gaat vooral om bloemen, maar ook vlees, vis, fruit, groenten en koffie worden op die site wereldwijd verhandeld.

GET bouwt internet portals voor de vers-industrie waarop inkopers dagelijks het wereldwijde aanbod kunnen zien van diverse producten. De internationale vershandel op internet is complex omdat er sprake is van wisselende oogstseizoenen, grote en kleine producenten, schommelende vraag en aanbod en van diverse producten in vele kwaliteiten.

eFreshPortal.com is één elektronisch systeem waarop inkopers wereldwijd kunnen zien wie wat heeft, waar, hoeveel en tegen welke prijs.

De CEO van GET NV, Hans Robben claimt : "wij zijn met onze portals voor de vershandel voorlopers die met één van de eerste echte Business to Business (B2B) community toepassingen op het internet, de belofte van WEB 2.0 invult".

Op eFreshPortal is niet enkel de dagelijkse productie wereldwijd te zien, maar ook de productie tot een jaar vooruit, waardoor inkopers hun inkoop behoeften kunnen vastleggen.

MVO
MVO vraagt om transparantie in de distributie keten.
De efreshportal is een perfecte tool gebleken voor deze transparantie.
Vanaf nu zijn gecertificeerde producten zoals biologisch en fair trade èn de mainstream markt voor elkaar zichtbaar en vindbaar op één portal.
Vanuit de www.GETfoundation.org fasciliteert de portal de zo noodzakelijke markttoegang voor producenten in ontwikkelingslanden.

Groei
GET groeit, naar model van eBay, door overal ter wereld goed lopende internetbedrijven met een reputatie in de vershandel over te nemen en zo snel marktaandeel te verwerven. GET NV is in het kader van deze groeistrategie nu met nog eens elf bedrijven in ondermeer China en Brazilië in onderhandeling ter acquisitie.
Voor het benodigde kapitaal heeft GET een beursgang in voorbereiding die wordt voorzien voor medio 2008.


//Einde bericht

Bron: GET Holding N.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: