Pressroom Alcadis IP Solutions

Wi-Fi netwerk van formaat in het Centrum van Heerlen

Netwerk op zonne-energie

De Meern, 02 Maart 2010 /EZPress/ - Wethouder Riet de Wit heeft op vrijdag 26 februari het officiële startsein gegeven aan het pilotproject `Heerlen Live`. Vanaf die dag biedt Heerlen Live gratis internet aan in de openbare ruimte in het centrum van de stad. Bewoners en bezoekers kunnen met behulp van smartphones, PDA`s of laptops gratis gebruik maken van het web. Heerlen Live sluit aan op de Integrale Centrumvisie voor een levendiger centrum waar van alles te doen en te beleven is. De pilot duurt twee jaar. Die periode wordt gebruikt om voldoende partners en diensten te zoeken om Heerlen Live blijvend aan te bieden.
Voor de bouw en het beheer van het netwerk, de uitvoering van de pilot en het regelen van diensten is de stichting Draadloos Heerlen in het leven geroepen. De stichting heeft de opdracht om te zoeken naar commerciële partners om op de lange duur het aanbod van gratis Internet over te nemen en mobiele diensten via Heerlen Live aan te bieden.
In de afgelopen weken is het netwerk getest en succesvol gebleken. Het draadloze netwerk is uitsluitend bedoeld voor ontvangst buitenshuis. De zenders staan draadloos met elkaar in verbinding waardoor een ononderbroken netwerk wordt gevormd.
Er is aansluiting gezocht op het Nieuwe Energiebeleid door het netwerk te voeden met zonne-energie. Met subsidie van de gemeente Heerlen zijn zonnecellen geplaatst op het dak van de Morenhoek. Aan de Pancratiusstraat, bij de ingang van het gebouw `Uit de Kunst`, is verder een scherm geïnstalleerd met de weersvoorspelling voor Heerlen, een presentatie over zonne-energie en informatie van Weller.
In december 2009 hebben diverse convenantpartners zich verbonden aan de ambitie om mobiele diensten aan te bieden op Heerlen Live, waaronder woningcorporatie Weller, culturele organisaties, zoals Abraxas, de nieuwe Nor, Royal Theater,  Parkstad Limburg Theaters en Heerlense onderwijs-instellingen zoals Hogeschool Zuyd en Arcus College.
Het netwerk is ontworpen door Alcadis IP solutions op basis van Strix Systems, Alcatel-Lucent, SonicWall en Nonius Software en is geïnstalleerd door VolkerWessels Telecom | Vecotech. Alcadis IP solutions zal gedurende de pilot het netwerk beheren en monitoren voor de stichting Draadloos Heerlen.

//einde bericht

Bron: Alcadis IP Solutions

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu





EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: