Pressroom Max Property Group

Crowdfund platform Max Crowdfund gaat live

Foto:
Max Property Group verzorgt aankoopbemiddeling, verhuur en beheer van vastgoed in o.a. Rotterdam en omstreken.

Max Property Group lanceert zijn nieuwe platform

Rotterdam, 25 Februari 2019 /EZPress/ - Sinds begin 2018 is Max Property Group, de oprichter van de vastgoedfondsen, Max Property Fund I, Max Property Deutschland, Max Property Group UK and Max Property Fund II bezig met de ontwikkeling van een crowdfund platform Max Crowdfund voor vastgoed gerelateerde producten gebaseerd op leningen, obligaties of participaties in een BV of CV.

Al meer dan 70,000 gebruikers uit 180+ landen en in 20 talen "


Het eerste vastgoed(obligatie)fonds Max Property Fund I werd al snel volgeschreven. Inmiddels zijn drie nieuwe fondsen opgericht om te diversifiëren en ook om als eerste producten voor het nieuwe crowdfund platform te fungeren. Met de marketing van de fondsen werd begin 2018 gestopt, vanwege het besluit om alles te automatiseren op het nieuwe platform.

Een project zoals Max Crowdfund is niet in een paar maanden opgezet, maar nu is dan eindelijk het moment gekomen dat het platform live is, en daarom is ook de marketing weer van start gegaan.

Erwin van Keken - Chief Technology Officer - en Gudo Thijssen - Sales en Marketing Manager - van Max Property Group zijn onlangs geïnterviewd door Wessel Simons van Bitcoinmagazine.nl, want Max Crowdfund is uniek in de zin dat het op de blockchain technologie (decentralized ledger) van Ardor wordt ontwikkeld. De interviews kan men hier bekijken.

Esther Dekker, vastgoeddirecteur en oprichter van Max Property Group, ‘Het automatiseren van investerings- en financieringsprocessen is een logische stap voor de groep. Door zowel de emissie als het investeren te automatiseren worden de kosten van acquisitie sterk teruggedrongen. Ook kunnen hierdoor hogere rendementen worden gerealiseerd en kan de minimum inleg verlaagd worden naar €1,000.’

Drie stappen voor compleet gereguleerd crowdfunding platform
Jacco van Herwaarden, oprichter van Confidon en compliance adviseur van Max Property Group, ‘Het opzetten van een volledig gereguleerd crowdfund platform zoals dat Max Property Group voor ogen staat, wordt bereikt in drie stappen. De eerste stap is een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden voor leninggebaseerde producten. De tweede stap is het verkrijgen van een vergunning als beleggingsonderneming, waarmee ook financiële instrumenten zoals (verhandelbare) obligaties voor derden geplaatst mogen worden. Om tenslotte als derde en laatste stap ook een exchange te kunnen bieden voor het verhandelen van financiële instrumenten, is een goedkeuring als Organised Trading Facility (OTF) vereist. Na afronding van de tweede stap start Max Crowdfund de uitbreiding naar alle EU landen door het paspoorten van de vergunning. Om de continuïteit en rechtszekerheid naar investeerders te waarborgen, is Max Property Group een onafhankelijke Stichting zekerhedenagent en een Stichting derdengelden aan het oprichten.’

Erwin van Kekem, ‘Zodra de Stichting derdengelden en de daaraan gekoppelde bankrekeningen zijn opgezet, kunnen we het volledige investeringsproces automatiseren. Na het automatiseren van het KYC proces is dan ook het koppelen van een bankrekening aan een account, het storten in of opnemen van rekening-courant, en het investeren in financiële producten binnen afzienbare tijd mogelijk en met een minimum aan menselijk handelen. Dit betekent niet alleen dat het veel sneller en goedkoper wordt, maar ook dat door slimme technologie de gebruikerservaring veel beter wordt.’

Max Property Group verwacht in 2019 de vergunning als beleggingsonderneming te verkrijgen en nog minimaal 3 extra investeringsproducten te lanceren op Max Crowdfund.

//einde bericht

Bron: Max Property Group B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Links:
Max Crowdfund
Max Property Group
Interview Erwin van Kekem
Interview Gudo Thijssen
Bitcoinmagazine.nl
Confidon

Volg Max Property Group

Contactinformatie
Esther Dekker
T: +31107640518
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: