Pressroom ICTroom Company

RAM Infotechnology neemt nieuw datacenter in gebruik

Foto:

Met de ingebruikname zijn de klanten van RAM Infotechnology verzekerd van kwalitatief hoogwaardige en veilige werkplek-, hosting- en netwerkdiensten.

Utrecht / Amsterdam, 07 Mei 2014 /EZPress/ - RAM Infotechnology maakt een stevige groei door in de professionele IT outsourcing markt en heeft de recente verhuizing naar een nieuw en modern kantoorgebouw gecombineerd met de bouw van een nieuw, high security, datacenter. De opdracht voor het ontwerpen en realiseren van het datacenter werd via een Design & Construct overeenkomst uitbesteed aan ICTroom.

Kwaliteit gewaarborgd vanuit eigen datacenter "


Het datacenter van RAM Infotechnology valt onder de Nederlandse wetgeving, wat betekent dat de Amerikaanse overheid in tegenstelling tot veel van de grote datacenters geen toegang heeft tot data.

Niels van Peer, Commercieel Directeur RAM Infotechnology: ‘Onze klanten zijn voornamelijk de overheid, gezondheidszorg en financiële dienstverleners. Er worden dus bijzonder hoge eisen aan beschikbaarheid en veiligheid gesteld. Het datacenter is gecertificeerd en voldoet aan alle vereiste normen. Zoals NEN7510 (norm voor informatiebeveiliging in de zorg) en ZSP (Zorg Serviceprovider) voor de gezondheidszorg, PCI compliancy voor de financiële sector en de internationale standaard voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27001’.

Frank Brand, Associate Director ICTroom: ‘Goed om te zien dat RAM Infotechnology bewust kiest voor een eigen datacenter. Op deze manier wordt niet alleen de eigen identiteit behouden in het hosting portfolio, maar kan ook 100% veiligheid en beschikbaarheid worden gewaarborgd vanuit de eigen processen en infrastructuur. Ons modulaire ontwerp voorziet daarnaast in een strategische en schaalbare groei waardoor toekomstige technische ontwikkelingen naadloos kunnen worden geïntegreerd’.

Een volledige case story over het nieuwe datacenter is hier beschikbaar: www.ictroom.com/nl/cases/RAM-infotechnology

Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is gespecialiseerd in het hosten en beheren van ICT voor organisaties voor wie ICT geen kerntaak is, maar wel essentieel is voor het goed functioneren van de dienstverlening. Onze klanten zijn hoofdzakelijk actief in de gezondheidszorg, de financiële sector, zakelijke dienstverlening en de (semi-) overheid. Wij bieden hen mogelijkheden om een passend en flexibel maatwerkpakket samen te stellen, dat aansluit bij de huidige en toekomstige ICT behoeften. Binnen ons portfolio zijn hosting diensten, werkplek diensten en ondersteunende netwerk diensten de centrale elementen. Hierbij voegen we zaken als beveiliging en beheer om de gewenste veiligheids- en beschikbaarheidsniveau te realiseren voor onze klanten. Betrokken en betrouwbaar zijn voor RAM Infotechnology de centrale kernwaarden in de relatie met klanten en stakeholders.

Over ICTroom Company
ICTroom ontwerpt, bouwt, onderhoudt, beheert en exploiteert uiterst betrouwbare computerruimtes en datacenters en creëert een omgeving en technische infrastructuur waarin IT hardware optimaal presteert.

ICTroom bedient een klantenkring van nationale en internationale ondernemingen, bedrijven en organisaties voor wie IT performance wordt geborgd door een datacenter infrastructuur te creëren waarbinnen maximale beschikbaarheid en zekerheid is gegarandeerd. Maatschappelijke thema’s zoals sustainability maar ook business agility zijn daarbij vaste componenten de aanpak en ontwerpen van ICTroom.

De basis van het succes wordt gevormd door het combineren van hoogwaardig kennisniveau met de allerbeste techniek. Met de pragmatische aanpak en het totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure projecten, bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten en diensten onderscheidt ICTroom zich binnen de kritische datacenter sector.

Links:
Website ICTroom
Website RAM Infotechnology
Case story RAM Infotechnology
Case story PDF download




Bij dit bericht hoort bijlage .


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: