Pressroom Dealerdirect BV

Je eerste eigen auto kopen of verkopen

Waar moet je op letten als je een auto gaat kopen of verkopen

Utrecht, 05 Augustus 2010 /EZPress/ - Je eerste eigen GSM, je eerste eigen scooter en je eerste kus. Het zijn allemaal dingen die je meemaakt in je jonge jaren en die vaak in je geheugen gegrift staan. Dat is in ieder geval zeker het geval met je eerste auto. Het is moeilijk bij dit soort beslissingen je verstand te gebruiken in plaats van je hart.

Ga je voor die hippe kleur en mooie spoiler, of ben je verstandig en ga je voor die auto met een lage kilometerstand en goede onderhoudshistorie.

Betrouwbare autoverkoper
Via internet zie je al snel duizenden auto's te koop die aan je eisen voldoen. Het beste advies is dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit waarschijnlijk ook het geval is. Betaal liever iets meer en kom bij een betrouwbare autodealer terecht. Controleer vooraf de reviews en doe een beetje huiswerk voordat je de dealer bezoekt.

Controle van de auto
Niet alleen de dealer kun je vooraf controleren. Ook de auto zelf moet je even goed doorlichten voordat je hem in het echt gaat bekijken. Er zijn diverse websites waar auto's objectief worden beschreven. Kijk bijvoorbeeld op www.ProblemCar.com of er hardnekkige problemen met dit model zijn. Ook kun je via www.rdw.nl zien hoelang de huidige eigenaar de auto heeft. Ook staat hier een melding als de auto is gestolen.

Kentekenbewijs auto
Let er ook op dat het kentekenbewijs compleet is. Als er een onderdeel mist kan het zijn dat er nog een financiering op de auto zit. Het kentekenbewijs bestaat altijd uit drie delen: een deel met de autogegevens (deel I of 1a), een deel met de eigenaar gegevens (deel II of 1b) en een deel dat in bezit is bij de eigenaar, het overschrijvingsbewijs (Kopie deel III of 2). Daarnaast zal de vorige eigenaar nog een groene kaart en eventueel APK rapport erbij hebben.

Kijk ook of de gegevens van het kentekenbewijs overeenkomen met de kentekenplaten, een eventueel kentekennummer dat in de ruiten is geëtst en het chassisnummer dat in de auto is geslagen en het typeplaatje.

Controleer de autoverkoper
Controleer ook altijd de identiteit van diegene van wie u de auto koopt, met name als het een particuliere autoverkoper is. Vraag een geldig identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort en controleer of de naam hetzelfde is als op het kentekenbewijs. Maak eventueel, als u het niet vertrouwd, een kopie van de legitimatie.

Geen inruil, hoge korting
Het is vaak interessant om tijdens de prijsonderhandelingen geen inruilauto te hebben, dan kun je namelijk de hoogste korting bedingen. 10 tot 15% korting is geen uitzondering. Als een auto echter al heel goedkoop is dan kan het best zijn dat je genoegen kunt nemen met de vraagprijs, ook hier is een goede voorbereiding het halve werk.

Autowaarde bepalen
Opvragen wat je eigen auto waard is kan makkelijk via autoinkoop sites. Via bijvoorbeeld de autoinkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl kun je je eigen auto gratis laten taxeren door een van de 1.572 aangesloten autoinkoop bedrijven. Het kost niets en je bepaalt zelf of je hem ook daadwerkelijk wilt verkopen..

Ikwilvanmijnautoaf.nl ervaring
Sinds juni 2007 zijn er al meer dan 300.000 auto's getaxeerd via ikwilvanmijnautoaf.nl. Ze maken gebruik van de ervaring in de autobranche van meer dan 1.572 aangesloten autoinkopers en kunnen daardoor een goede en gegarandeerde bieding afgeven.

En deze ervaring in de autobranche betaalt zich terug. Doordat ikwilvanmijnautoaf.nl zo veel auto's taxeert houden ze een goede feeling met de markt, doen ze veel ervaring op met autowaarde bepalen en weten ze precies welke autoinkoper interesse heeft in welke auto.

Voor meer tips over het kopen en verkopen van een gebruikte auto kijk je op www.autoverkopentips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: