Herlancering Gipsbomber - SOS-alarmcentrale start winterseizoen

Foto:
Dornier 328 SOS Alarmcentrale/Euroambulance (eigen foto).

Innsbrück, 21 December 2023 /EZPress/ - Na de lancering afgelopen winter beleeft de "Gipsbomber" een echte doorstart dankzij de SOS-Alarmcentrale. "Meer dan 17 jaar lang was er geen alternatief voor de DASH7 om gewonde vakantiegangers naar huis te vervoeren, maar nu is het de Dornier 328-100 die door Private Wings wordt gecharterd," legt noodarts Robert Török uit.

Vluchten van Innsbruck naar de BENELUX zijn al gepland en zullen gewonde vakantiegangers naar huis brengen.  "


De vliegtuigen zijn als een vliegend ziekenhuis met ruimte voor 18 patiënten: Afhankelijk van de toestand en diagnose van de "skitoeristen" liggen ze op stretchers, hebben ze beensteunen of zitten ze. Na de eerste behandeling in de Oostenrijkse ziekenhuizen worden de patiënten naar huis gevlogen voor verdere behandeling en herstel. De vlucht wordt begeleid door een arts en medisch personeel. In de jaren 2000 werden elk jaar ongeveer 1500 patiënten gerepatrieerd, een trend die de nieuwe gipsbommenwerper wil voortzetten. Török: "We hopen op weinig skiongelukken, moderne ski`s en harde pistes zullen ook dit jaar hun tol eisen."

De vluchten zullen worden afgehandeld in Innsbruck via het General Aviation Centre om een continue aanvoer te garanderen.

Al acht vluchten gepland
In het winterseizoen 2023/24 zijn tussen Kerstmis en Pasen al 8 patiëntenvluchten naar de BENELUX gepland. Ook de luchthaven van bestemming Charleroi (Wallonië) zal voor het eerst twee keer worden aangedaan. Er zijn ook vluchten naar Nederland en Engeland gepland.
Private Wings en SOS-hulpdienst

De luchtvaartmaatschappij Private Wings heeft bijna 30 jaar ervaring in het organiseren van chartervluchten. Siegfried Binder, oprichter van de SOS Alarmcentrale, Euroambulance en het IQPT Instituut, heeft 31 jaar ervaring in het vervoeren van patiënten met Mobile Intensive Care Units (M.I.C.U.).

//Einde bericht

Bron: SOS Alarmcentrale/Euroambulance

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
Prof. Dr h.c. Siegfried Binder - SOS-ASSISTANCE-SERVICE GesmbH
T: +43/0512 282428
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: