Senioren moeten contant geld kunnen blijven gebruiken

Foto:
Foto Pixabay CC0

Utrecht, 08 Maart 2018 /EZPress/ - Woensdag 7 maart meldt de Volkskrant opnieuw dat steeds meer gemeenten het alleen nog mogelijk met pin te betalen wanneer er een nieuw paspoort of rijbewijs nodig is. KBO-PCOB maakt zich zorgen al langer zorgen over deze ontwikkeling.

Bij steeds meer gemeenten wordt bij de publieksbalies contant geld niet meer wordt geaccepteerd. De maatschappelijke trend waarin steeds meer gepind wordt, is vanuit het oogpunt voor veiligheid en efficiëntie een goede zaak, maar het is van groot belang dat ook contant geld als betaalmiddel blijft functioneren. Voor een deel van de mensen in Nederland is het niet mogelijk of wenselijk om te pinnen. Dit geldt ook voor bepaalde groepen senioren. KBO-PCOB vindt het niet meer accepteren van contant geld dan ook onacceptabel. Gemeentelijke dienstverlening moet voor iedereen, dus ook voor kwetsbare groepen, toegankelijk en bereikbaar blijven. Juist die waarborg moet blijven bestaan want voor deze dienstverlening kan men niet bij een andere aanbieder terecht.

Advies
KBO-PCOB dringt er, in samenwerking met MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer), dan ook op aan dat gemeenten het advies volgen van de Nationale Ombudsman. Dit advies houdt in dat de mogelijkheid om contant te kunnen betalen blijft bestaan, bijvoorbeeld aan een specifieke balie. Ook duidelijke informatie over hoe contant te betalen hoort hierbij. Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen, zoals bepaalde groepen senioren, worden uitgesloten van het betalingsverkeer. Zij moeten altijd terug kunnen vallen op contant geld.

//Einde bericht

Bron: KBO-PCOB

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: