Digipolis kiest voor Atlantis archiefbeheer

Foto:

Bunschoten/Gent, 25 September 2017 /EZPress/ - DEVENTit uit Bunschoten gaat In opdracht van Digipolis een archiefbeheersysteem realiseren. Digipolis is een Vlaamse vereniging voor intergemeentelijke samenwerking t.b.v. telematicavoorzieningen. Het archiefbeheersysteem wordt ontwikkeld voor het stadsarchief Gent, de andere gemeenten van Oost-Vlaanderen en OCMW’s. Dit gebeurt via een partnership van Digipolis met piva eGov, het provincaal intern verzelfstandigd agentschap voor ondersteuning van lokaal e-Government binnen Oost-Vlaanderen.

Met deze opdracht is gekozen voor Atlantis, het pakket van DEVENTit voor collectiebeheer en portaalbouw. Met deze volledig webbased oplossing wordt een platform gerealiseerd waarop de OCMW’s (Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn), gemeenten en het stadsarchief Gent hun archieven kunnen onderbrengen, beheren en voor medewerkers en het brede publiek toegankelijk maken.

“Het pakket Atlantis is verkozen na een brede verkenning van beschikbare oplossingen voor archiefbeheer”, zegt Bart Stichelmans, projectleider bij Digipolis. “Uit de aanbiedingen bleek Atlantis, de oplossing van DEVENTit, het best aan te sluiten bij onze wensen en eisen met een prima prijs/kwaliteit verhouding.”

“Wij zijn erg blij met de gunning van deze opdracht”, vertelt Peter van Diermen, directeur van DEVENTit. “Het Atlantis platform dat gerealiseerd gaat worden, kan door meer dan 60 organisaties gebruikt gaan worden. Wij groeiden al heel sterk in België, maar met deze opdracht maken wij een grote stap.”

De Vlaamse organisaties hebben met de keuze voor Atlantis de beschikking over een volledig webbased oplossing. Deze kan naast het beheren en beschikbaar stellen van archieven ook ingezet worden voor andere collecties zoals beeldbanken, gedrukte- en handgeschreven bronnen, audiovisueel materiaal, etc. De oplossing voorziet ook in een lage instap voor organisaties van kleinere gemeenten.

Meer info: deventit.nl

//Einde bericht

Bron: DEVENTit

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: