Algarve-winnaar Roglic langer bij LottoNL-Jumbo

Amsterdam, 22 Februari 2017 /EZPress/ - Primoz Roglic rijdt ook volgend seizoen bij Team LottoNL-Jumbo. De kersverse winnaar van de Ronde van de Algarve kwam met manager Richard Plugge van de enige Nederlandse World Tour-ploeg een contractverlenging tot en met 2018 overeen.

Het huwelijk tussen de Sloveen en LottoNL-Jumbo bleek vorig seizoen al gelukkig. De voormalige schansspringer won toen de negende etappe in de Giro d’Italia, een individuele tijdrit in de Chianti-streek en kroonde zich in diezelfde discipline tot nationaal kampioen. Afgelopen week ontpopte hij zich als leider en winnaar door soeverein de sterk bezette Ronde van de Algarve op zijn naam te schrijven.

“Wij hebben hem binnengehaald als een onervaren talent. Onder onze begeleiding heeft hij mooie stappen gezet”, aldus Plugge. “Hij is een echte topsporter, die met toewijding werkt aan zijn ontwikkeling. Dat heeft hij als schansspringer al geleerd. Op wielergebied leert hij nog steeds bij. We steken daar veel energie in en Primoz stelt zich heel coachbaar op.”

“Ik vind het leuk bij Team LottoNL-Jumbo”, verklaart Roglic zijn contractverlenging. “We zijn wederzijds tevreden over elkaar en ik ben blij dat we er zo snel samen zijn uitgekomen. Het gaat goed zoals het gaat en ik krijg kansen om te scoren en om me te ontwikkelen. Er was interesse van verschillende andere teams, maar de juiste begeleiding is voor mij nog heel belangrijk. Bovendien kan ik met iedereen in de ploeg goed opschieten en dat telt ook mee.”

De 27-jarige Roglic wil zich naast het tijdrijden verder bekwamen in het klimmen en als klassementsrenner. “Zijn potentie is groot en daarmee is hij een exponent van de talentontwikkeling waar wij voor staan. In leeftijd is hij weliswaar niet echt een talent meer, maar in koersjaren is hij nog heel jong. Primoz is namelijk pas in 2012 begonnen met wielrennen", besluit Plugge.

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: