Goedkeuring methodiek tarieven VvE Park Reeuwijkse Plassen fase 1

Den Haag, 22 Februari 2017 /EZPress/ - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) deelt mee dat de berekeningsmethodiek van VvE Park Reeuwijkse Plassen fase 1 te Reeuwijk (hierna: VvE Park Reeuwijkse Plassen) is goedgekeurd op grond van artikel 12, eerste lid, van het Besluit experimenten decentrale duurzame elektriciteitsopwekking (hierna: experimenteerregeling).

Wat is de experimenteerregeling?
De experimenteerregeling biedt een Vereniging van Eigenaars (hierna: VvE) of coöperatie de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO). Een dergelijke ontheffing ziet op verschillende bepalingen van wet- en regelgeving en maakt het mogelijk om te experimenteren. Artikel 12, eerste lid, van de experimenteerregeling bepaalt dat de berekeningsmethodiek voor de tarieven die nodig zijn, moet worden goedgekeurd door de ACM.

Ontheffing voor VvE Park Reeuwijkse Plassen
Bij besluit van 16 december 2015 heeft RVO een ontheffing verleend aan VvE Park Reeuwijkse Plassen. Op grond van artikel 12, eerste lid, van de experimenteerregeling moet VvE Park Reeuwijkse Plassen goedkeuring van de ACM verkrijgen voor de berekeningsmethodiek van de tarieven.

Beoordeling door de ACM
De berekeningsmethodiek die VvE Park Reeuwijkse Plassen fase 1 te Reeuwijk op 26 januari 2017 naar ACM heeft gestuurd wordt goedgekeurd zoals bedoeld in artikel 12 van het Besluit. Dit betekent dat VvE Park Reeuwijkse Plassen fase 1 te Reeuwijk op basis van deze berekeningsmethodiek tarieven in rekening kan brengen voor de taken die zijn of worden uitgevoerd uit hoofde van de door RVO verleende ontheffing.

Bekendmaking en wijzigingen
Het goedkeuringsbesluit is bekendgemaakt op grond van artikel 3:41, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.
Verder is van belang dat het goedkeuringsbesluit uitsluitend ziet op de bij de ACM ingediende berekeningsmethodiek. Indien VvE Park Reeuwijkse Plassen de berekeningsmethodiek wenst te wijzigen om tot (een) andere (verdeling van) tarieven te komen, moet zij deze eerst ter goedkeuring aan de ACM voorleggen.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: