Victor Campenaerts derde in slotrit Ruta del Sol

Amsterdam, 20 Februari 2017 /EZPress/ - Victor Campenaerts is derde geworden in de laatste rit van de Ruta del Sol. De regenachtige etappe was 151 kilometer lang en ging van Setenil de las Bodega naar Coin. De rit werd gewonnen door Tim Wellens, de Belg was de snelste van een kopgroep van zes. Het algemeen klassement werd gewonnen door Alejandro Valverde.

“Ik heb het geen moment koud gehad”, zegt een natgeregende Campenaerts. “Het was wel goed te doen in de kopgroep, al snel kregen we een grote voorsprong en wisten we dat we voor de winst konden gaan. Vanochtend dacht ik dat de sprintersploegen wel gingen rijden, maar tijdens de neutralisatie zag ik al dat Wellens wilde demarreren, dan weet je dat zijn ploeg niet gaat rijden voor eens sprint.”

“Met nog vijftien kilometer te gaan moest er nog geklommen worden. Daar was het mijn plan om aan te vallen, maar helaas was het niet zwaar genoeg. In de finale heb ik het nog een aantal keren geprobeerd maar ik kwam niet weg.”

De vluchters begonnen naar elkaar te kijken en de rit eindigde in een sprint tussen de zes overgebleven renners. Campenaerts werd derde achter Wellens en Simon Clarke. “Ik kwam niet meer weg en moest vertrouwen op mijn sprint. Uiteindelijk wordt je dan derde en moet ik daar tevreden mee zijn.”

“Als ik vooraf had geweten dat ik een etappe zou winnen en een keer derde zou word, had ik er meteen voor getekend. Ik ben dan ook zeer tevreden met deze Ruta del Sol.”

Floris De Tier en Stef Clement in de top twintig

In het algemeen klassement verandert er weinig. Valverde behield zijn voorsprong en Floris De Tier is zestiende op 3’53”. Stef Clement staat twee plekken lager op de achttiende plek, met achterstand van 4’29”.

Grischa Niermann
“Het was een mooie week, Campenaerts won de tijdrit en wordt op de laatste dag nog derde. De jonge renners lieten zien dat ze bergop aardig mee kunnen komen. We waren zonder sprinter in de Ruta del Sol gestart. Dat geeft mogelijkheden voor de andere renners, het is mooi dat zaterdag Martijn Keizer en zondag Campenaerts in de aanval gingen.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: