Meest Inspirerende Global Goals Gemeente(n): Oss én Utrecht

Den Haag, 23 Januari 2017 /EZPress/ - Het is al jaren een goede traditie tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNG International: de bekendmaking van de `Meest Inspirerende Global Goals Gemeente`. De jury prijst alle inzendingen, maar er zijn in hun ogen twee gemeenten die er duidelijk bovenuit steken: Oss en Utrecht.

Beide gemeenten hebben zich volgens de jury op de meest inspirerende wijze ingezet voor de Sustainable Development Goals (Global Goals) van de Verenigde Naties (zie onderaan dit bericht). Daarom besloot de jury dat de titel `Meest Inspirerende Global Goals gemeente 2017` moest gaan naar Oss én Utrecht ex aequo!

Jury
De onafhankelijke en zeer deskundige jury bestond dit jaar uit: Hugo von Meijenfeldt, nationaal coördinator voor de implementatie van de Sustainable Development Goals en Edith van Ewijk, senior onderzoeker bij Kaleidos Research, gepromoveerd op gemeentelijke samenwerking.

Utrecht
prijs-global-goals-gemeente-format-portrait.jpg

De gemeente Utrecht valt op doordat er nu al veel resultaten worden geboekt. De gemeente weet de Global Goals in het beleid te integreren en slaagt erin veel verschillende partijen actief te betrekken, ook het bedrijfsleven. Bijzonder is ook de wijze waarop Utrecht haar werk beschikbaar stelt voor andere gemeenten.

Oss
De gemeente Oss steekt er bovenuit op basis van de hoge ambities, de vindingrijkheid van het lokale platform, het betrekken van de samenleving en de rol van de burgemeester als aansprekende ambassadeur van de Global Goals in binnen- en buitenland.

Tilburg
Van de drie genomineerden eindigde Tilburg als derde. Van oudsher is de gemeente sterk in internationale samenwerking, Tilburg maakt nu de stap naar een Global Goals gemeente, daarbij is zowel oog voor duurzaamheidsvraagstukken als voor vraagstukken in het sociaal domein zoals mensenrechten en de opvang van vluchtelingen, onder andere als Shelter City.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: