Pressroom Prosu Media Producties

Drie finalisten maken kans op een ‘Oscar van de Landbouw’

Foto:
De Agrafiek: de `Oscar van de Landbouw`

Dronten, 25 Oktober 2016 /EZPress/ - Welk melkveebedrijf wint de Agrafiek Award 2016? Dat is de grote vraag die drie melkveehouderijen momenteel bezighoudt. Zij dingen mee naar de Agrafiek Awards 2016. Uit de vele aanmeldingen heeft de vakjury drie melkveehouderijen geselecteerd, die met elkaar de strijd aangaan voor de begeerde onderscheiding, die ook wel de ‘Oscar van de landbouw’ wordt genoemd. De uitreiking is op 2 november tijdens de vakbeurs RMV Hardenberg.

Agrafiek Award
De Agrafiek Award beloont en stimuleert agrarische ondernemers met een waarderingsprijs voor hun innovatieve en duurzame ondernemerschap. In 2014 werd melkveehouderij Corné Ansems de winnaar van de eerste editie in de categorie melkveehouderij. De Agrafiek Awards worden ook uitgereikt in de sectoren akkerbouw, loonwerk en de varkenshouderij.

De genomineerden
Melkveehouders konden zichzelf aanmelden, maar konden ook voorgedragen worden door klanten, toeleveranciers of andere relaties. De inschrijfformulieren met de motivaties van de aangemelde bedrijven zijn beoordeeld door de vakjury en zij heeft daaruit vijf genomineerden geselecteerd. Na bedrijfsbezoeken zijn de volgende drie finalisten geselecteerd die meedingen naar de prijs Agrafiek Award 2016.

• Melkveebedrijf "Lage Bijssel" - Doornspijk
• IJsboerderij de Steenoven - Hummeloo
• R.J. Lagendijk - Diessen

Deskundige vakjury
De onafhankelijke vakjury bestaat uit deskundigen uit de branches. Ook de winnaars van de Agrafiek Awards van 2014 hebben zitting in de jury. De vakjury voor de Agrafiek Award 2016 wordt gevormd door:

• Lucas Meertens, ook wel bekend als De Loonwerkdokter
• Martijn Buijsse, Stichting Veldleeuwerik
• Niels Spitters, 123Machine. 123Machine ondersteunt loonwerkbedrijven op internet. Met zijn ervaring is hij zeer goed in staat om de link te leggen tussen commercie en technische ontwikkeling.
• Frank Reintjes, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Loonwerk
• Leo van Leengoed, specialist in diergezondheid. Inmiddels met pensioen bij Universiteit Utrecht, maar nog steeds hoogleraar op een universiteit in Zuid-Afrika. Houdt zich daarnaast nog bezig met het concept PorQ.
• Corné Ansems, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Melkveehouderij
• Erik Stegink, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Varkenshouderij

Publiek stemt mee!
Nieuw dit jaar is het meenemen van publieksstemmen. Op de website www.mellkveebedrijf.nl/stemmen kan het publiek direct stemmen op de eigen favoriet. Hier staan ook de bedrijfsreportages van de finalisten, terwijl er binnenkort videoreportages online worden geplaatst. Wie de prijsuitreiking wil bijwonen kan zich daartoe via de website aanmelden.

Over Agrafiek
Agrafiek is een initiatief van de gelijknamige stichting en de uitgeverijen Prosu Media Producties en Rekad. Agrafiek focust zich op het aspect innovatie, management en duurzaamheid en heeft tot doel om de innovatie inspanningen in de sectoren onder de aandacht te brengen. Deelname aan de Agrafiek Awards staat open voor alle Nederlandse akkerbouwers, loonwerkers, melkveehouders en varkenshouders.

//Einde bericht

Bron: Prosu Media Producties

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
De pressroom van Proso Media Producties voor ondermeer foto`s van kandidaten

Volg Prosu Media Producties



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: