Motie Zeewolde Liberaal tegen positieve leeftijdsdiscriminatie haalt het niet

Foto:

Zeewolde, 30 September 2016 /EZPress/ - De motie van Zeewolde Liberaal om positieve leeftijdsdiscriminatie in het personeelsbeleid van de gemeente Zeewolde af te schaffen heeft het niet gehaald. In de raadsvergadering van donderdag 29 september brachten de liberalen deze motie in stemming en kregen alleen D66 en BurgerBelang mee.

Motie Zeewolde Liberaal werd niet echt op prijs gesteld "


De behandeling van de motie had een wat moeizame start omdat de vice-voorzitter van de raad de fractievoorzitter van Zeewolde Liberaal al op voorhand de mond snoerde. Tegen het gebruik in mocht Steijger de motie niet toelichten. Eerder gestelde art. 36 vragen en de beantwoording daarvan door het college waren volgens de voorzitter voldoende. Steijger werd slechts een summiere toelichting toegestaan. “Het was wel duidelijk dat de motie niet echt op prijs werd gesteld”, zegt Steijger. “Zonder dat ik daartoe de kans kreeg, wilde ik de leeftijdsdiscriminatie die de gemeente Zeewolde toepast in het kader van het zogenaamde Generatiepact aan de orde stellen. Nu bleef de discussie steken op de tekst van een personeelsadvertentie. Terwijl het hier volgens ons om een principiële zaak gaat.”

Zeewolde Liberaal vindt dat de enige manier om personeel te selecteren kwaliteit is, naast kwalificatie en geschiktheid. Niet leeftijd, maar kwaliteit moet zich immers bewijzen. Steijger: “Wij zijn er van overtuigd, dat als je goed bent, je ook op een goede plek terecht moet kunnen komen ongeacht je leeftijd. Voorts vindt Zeewolde Liberaal dat de overheid met verkapte VUT-regelingen zoals het Generatiepact verkeerde signalen afgeeft door aan de ene kant werknemers verplicht langer door te werken tot aan hun pensioen (inmiddels 67 jaar), maar aan de andere kant regelingen bedenkt om oudere werknemers alsnog minder te laten werken.”

//Einde bericht

Bron: ZeewoldeLib

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: