Marjolijn Touw en Gallyon van Vessem trappen collecte Kinderhulp af

Deventer, 26 April 2016 /EZPress/ - Jaarlijks helpt Kinderhulp zo’n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Daarom gaven kersverse ambassadrices Marjolijn Touw en Gallyon van Vessem maandag het startsein voor de collecteweken en de nieuwe campagne #Kindergeluk van Nationaal Fonds Kinderhulp. De komende drie weken vragen zij aandacht voor het geluk van de kinderen die in ons land in armoede opgroeien.

Kinderhulp heeft als doel om voor zoveel mogelijk kinderen geluk mogelijk te maken. Met de nieuwe campagne ‘Kindergeluk’ vragen zij aandacht voor dit onderwerp. Ambassadeurs Marjolijn (actrice en zangeres, bekend van o.a. Ciske de Rat en Sister Act) en Gallyon (presentatrice Hart van Nederland) roepen iedereen op om ook een geluksmoment uit de kindertijd te delen en Kinderhulp te steunen met een financiële bijdrage. Want dit is hard nodig! Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp: “Voor de 421.000 kinderen die in armoede opgroeien in ons land zijn geluksmomenten heel schaars. Ze worden vaak buitengesloten en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes. Dat vinden wij onacceptabel!”.

Kinderarmoede stijgt: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp
Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiële ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo’n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze kinderen zijn veelal afkomstig uit de regio Noord-Holland en de Randstad, en de grootste groep valt binnen de leeftijd van 10 t/m 14 jaar.

Ambassadeurs Marjolijn en Gallyon collecteren voor Kinderhulp
De campagne van Kinderhulp werd vanmorgen in Hilversum bij leefgroepen de Amber en Onyx van het Leger des Heils Noord-Holland officieel gestart, gelijktijdig met de start van de collecteweken die van 24 t/m 30 april en van 8 t/m 14 mei lopen. Er werken zo’n 19.000 vrijwilligers voor het fonds en duizenden van hen gaan deze weken weer langs de deuren om geld op te halen voor kinderen in armoede in Nederland. Ook Marjolijn en Gallyon zijn vanochtend met de collectebus op pad geweest, om alle collectevrijwilligers van Kinderhulp een hart onder de riem te steken.

//Einde bericht

Bron Nationaal Fonds Kinderhulp

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: